Ravintola DeXin palveluiden kehittäminen
Niiranen, Markus; Palsa, Lauri (2015)
Niiranen, Markus
Palsa, Lauri
Mikkelin ammattikorkeakoulu
2015
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015121420641
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015121420641
Tiivistelmä
Työn tavoitteena oli selvittää asiakkaiden näkemyksiä ravintolan palveluista ja niiden tulevaisuudesta. Tätä hyödyntäen kartoitettiin uusia palvelumalleja ja tuotteita, joiden avulla ravintolaa voidaan kehittää taloudellisesti tuottavampaan suuntaan samalla, kun kehitetään toimintaa. Kehitystyön ja ideoiden toivot-tiin olevan innovatiivisia ja kannattavia.
Asiakkaille toteutettiin kysely, jolla kartoitettiin heidän toiveitaan ja näkemyksiään. Kysely kohdistettiin sekä ammattikorkeakoulun henkilökunnalle että opiskelijoille. Kyselyn lisäksi ravintola DeXin henkilökun-taa haastateltiin asian suhteen. Ravintolaan suoritettiin nykytila-analyysi. Lisäksi työssä sovellettiin tren-diseurantaa ja havainnointia.
Tutkimustyön tuloksena saatiin ja analysoitiin muutosideoita, joiden avulla ravintolaa voidaan lähteä kehittämään uuteen suuntaan. Asiakkaiden tyytyväisyys ravintolan palveluihin oli lähtökohtaisesti hyvä ja luottamus tuleviin muutoksiin vahva. Lopullinen päätös tapahtuvista muutoksista jää ammattikorkea-koulun päättäjille, mutta taustatyötä muutostyön tueksi on tehty. Ehdotetut kehitysehdotukset sisälsivät uusia tuotteita lounas ruokailun vaihtoehdoiksi ja järjestelmällistä markkinointia.
Asiakkaille toteutettiin kysely, jolla kartoitettiin heidän toiveitaan ja näkemyksiään. Kysely kohdistettiin sekä ammattikorkeakoulun henkilökunnalle että opiskelijoille. Kyselyn lisäksi ravintola DeXin henkilökun-taa haastateltiin asian suhteen. Ravintolaan suoritettiin nykytila-analyysi. Lisäksi työssä sovellettiin tren-diseurantaa ja havainnointia.
Tutkimustyön tuloksena saatiin ja analysoitiin muutosideoita, joiden avulla ravintolaa voidaan lähteä kehittämään uuteen suuntaan. Asiakkaiden tyytyväisyys ravintolan palveluihin oli lähtökohtaisesti hyvä ja luottamus tuleviin muutoksiin vahva. Lopullinen päätös tapahtuvista muutoksista jää ammattikorkea-koulun päättäjille, mutta taustatyötä muutostyön tueksi on tehty. Ehdotetut kehitysehdotukset sisälsivät uusia tuotteita lounas ruokailun vaihtoehdoiksi ja järjestelmällistä markkinointia.