Värikäs Ravintola : tapahtuman kehittäminen
Lindberg, Mia (2015)
Lindberg, Mia
Mikkelin ammattikorkeakoulu
2015
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015121420692
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015121420692
Tiivistelmä
Kansainvälistä Ravintolapäivää vietetään neljänä päivänä vuodessa, alkaen keväästä 2011. Värikäs Ravintola -tapahtuma puolestaan on järjestetty Oulussa nyt yhteensä kymmenen kertaa. Opinnäytetyön aiheena on Värikäs Ravintola -tapahtuman ja konseptin kehittäminen sekä nykytilan kuvaaminen. Tapahtumassa kotikokit eri puolilta maailmaa järjestäytyvät Monikulttuurikeskus Villa Victorin koordinoimana ja valmistavat omien kotimaidensa ruokia myyntiin yhteiseen ravintolapäivän ta-pahtumaan: Värikkääseen Ravintolaan.
Tapahtuma toimii kaksisuuntaisen kotoutumisen, yhteisöllisyyden ja osallisuuden tukena maahanmuuttajille, jotka samalla saavat mahdollisuuden osoittaa omaa osaamistaan ja tuoda esiin omaa kulttuuriaan.
Opinnäytetyössä keskityn Värikäs Ravintola -tapahtuman nykytilaan ja kvalitatiivisen tutkimusotoksen sekä osallistuvan havainnoinnin kautta saatujen kehittämisehdotusten pohjalta käydään läpi tapahtumakonseptin kehittämistä. Kyselyt asiakkaille sekä eri maiden edustajille toteutettiin toukokuussa 2015. Erikokoisille, hyvin organisoiduille tilaisuuksille ja tapahtumille löytyy kysyntää ja tarvetta, sen kysely osoitti selvästi. Havainnointien perusteella esille nousee myös paljon asioita, jotka tapahtumassa ovat onnistuneita nykyisellään kuten toimiva konsepti, herkullinen ja monipuolinen ruoka, yhdessä tekeminen ja lämmin ilmapiiri.
Työ toimii myös oman työn kehittämisenä, sillä työskentelen Monikulttuurikeskus Villa Victorissa, jonka tavoitteena on edistää yhteiskunnallista yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta sekä ihmisten hyvinvointia ja kansainvälisyyttä; samoja asioita jotka Värikäs Ravintola tapahtumissa ovat tavoitteena.
Tapahtuma toimii kaksisuuntaisen kotoutumisen, yhteisöllisyyden ja osallisuuden tukena maahanmuuttajille, jotka samalla saavat mahdollisuuden osoittaa omaa osaamistaan ja tuoda esiin omaa kulttuuriaan.
Opinnäytetyössä keskityn Värikäs Ravintola -tapahtuman nykytilaan ja kvalitatiivisen tutkimusotoksen sekä osallistuvan havainnoinnin kautta saatujen kehittämisehdotusten pohjalta käydään läpi tapahtumakonseptin kehittämistä. Kyselyt asiakkaille sekä eri maiden edustajille toteutettiin toukokuussa 2015. Erikokoisille, hyvin organisoiduille tilaisuuksille ja tapahtumille löytyy kysyntää ja tarvetta, sen kysely osoitti selvästi. Havainnointien perusteella esille nousee myös paljon asioita, jotka tapahtumassa ovat onnistuneita nykyisellään kuten toimiva konsepti, herkullinen ja monipuolinen ruoka, yhdessä tekeminen ja lämmin ilmapiiri.
Työ toimii myös oman työn kehittämisenä, sillä työskentelen Monikulttuurikeskus Villa Victorissa, jonka tavoitteena on edistää yhteiskunnallista yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta sekä ihmisten hyvinvointia ja kansainvälisyyttä; samoja asioita jotka Värikäs Ravintola tapahtumissa ovat tavoitteena.