Viinilista ja viinilistan koulutus myynnin apuvälineenä
Mattila, Riikka-Margaretha (2015)
Mattila, Riikka-Margaretha
Lahden ammattikorkeakoulu
2015
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015122321642
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015122321642
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aiheena on kehitystyö Fabric Bistro & Barille. Kehittettävänä kohteena on ravintolan viinilista ja sen koulutus henkilökunnalle. Kehitystyöhön liittyy kaksi viinilistaa ja niiden koulutukset.
Ensimmäinen viinilista julkaistaan ja sen koulutus toteutetaan ravintolan avatessa toukokuussa 2015. Viinien kysyntää seurataan kesäkuukausien ajan, joiden jälkeen pystytään kehittämään uusi viinilista syksyn ruokalistaa varten ja näin pystytään vastaamaan paremmin asiakkaiden toivomuksiin. Myynnin mittaaminen pohjautuu myyntitilastoihin sekä henkilökunnan saamaan asiakaspalautteeseen.
Tietoperustassa käsittelen viinin ja ruoan yhdistämisen sääntöjä sekä ravintolahenkilökunnan koulutusta. Viinilistan viinit valitsin aistinvaraisella arvioinnilla ja ruoan ja viinin yhdistämisen sääntöjä noudattaen.
Ensimmäinen viinilista julkaistaan ja sen koulutus toteutetaan ravintolan avatessa toukokuussa 2015. Viinien kysyntää seurataan kesäkuukausien ajan, joiden jälkeen pystytään kehittämään uusi viinilista syksyn ruokalistaa varten ja näin pystytään vastaamaan paremmin asiakkaiden toivomuksiin. Myynnin mittaaminen pohjautuu myyntitilastoihin sekä henkilökunnan saamaan asiakaspalautteeseen.
Tietoperustassa käsittelen viinin ja ruoan yhdistämisen sääntöjä sekä ravintolahenkilökunnan koulutusta. Viinilistan viinit valitsin aistinvaraisella arvioinnilla ja ruoan ja viinin yhdistämisen sääntöjä noudattaen.