Ravintolayrityksen perustaminen Espanjaan
Pekkarinen, Noora-Emilia (2016)
Pekkarinen, Noora-Emilia
Savonia-ammattikorkeakoulu
2016
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201602222524
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201602222524
Tiivistelmä
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli laatia opas ravintolan perustamiseen liittyen Espanjassa. Opas on tarkoitet-tu suomalaisille henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita aloittamaan ravintola-alan yritystoiminnan Espanjassa. Opas on kuitenkin yleisluontoinen ja sopii myös muiden alojen yrittäjien käyttöön.
Opinnäytetyössä käydään läpi askel askeleelta ravintolan perustamiseen liittyvät juridiset seikat Espanjassa. Opin-näytetyössä käsitellään muun muassa tarvittavat luvat yritystoiminnan aloittamiseen, espanjalaiset yritysmuodot sekä verotukseen ja rahoitukseen liittyviä asioita.
Opinnäytetyö toteutettiin kirjoituspöytätyönä, jonka lisäksi opinnäytetyötä varten haastateltiin pohjoismaalaisia ravintola-alan yrittäjiä Espanjassa. Laadulliset haastattelut elävöittävät tekstiä ja ennen kaikkea antoivat käytännön kokemusta ravintola-alan yrittämisestä Espanjassa.
Vaikka yritystoimintaan liittyy aina paljon hallinnollisia asioita, varsinkin Espanjassa, on yritystoiminnan käynnistä-minen ja sen pyörittäminen paljon kiinni yrittäjän omasta asenteesta.
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli laatia opas ravintolan perustamiseen liittyen Espanjassa. Opas on tarkoitet-tu suomalaisille henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita aloittamaan ravintola-alan yritystoiminnan Espanjassa. Opas on kuitenkin yleisluontoinen ja sopii myös muiden alojen yrittäjien käyttöön.
Opinnäytetyössä käydään läpi askel askeleelta ravintolan perustamiseen liittyvät juridiset seikat Espanjassa. Opin-näytetyössä käsitellään muun muassa tarvittavat luvat yritystoiminnan aloittamiseen, espanjalaiset yritysmuodot sekä verotukseen ja rahoitukseen liittyviä asioita.
Opinnäytetyö toteutettiin kirjoituspöytätyönä, jonka lisäksi opinnäytetyötä varten haastateltiin pohjoismaalaisia ravintola-alan yrittäjiä Espanjassa. Laadulliset haastattelut elävöittävät tekstiä ja ennen kaikkea antoivat käytännön kokemusta ravintola-alan yrittämisestä Espanjassa.
Vaikka yritystoimintaan liittyy aina paljon hallinnollisia asioita, varsinkin Espanjassa, on yritystoiminnan käynnistä-minen ja sen pyörittäminen paljon kiinni yrittäjän omasta asenteesta.