Asiakastyytyväisyystutkimus Deli Piste Oy:n tilauslomakkeen käytettävyydestä
Hänninen, Henna-Riikka (2016)
Avaa tiedosto
Lataukset:
Hänninen, Henna-Riikka
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
2016
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201603313717
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201603313717
Tiivistelmä
Ravintola-ala uudistuu kovaa vauhtia ja yksi sen ilmenemismuodoista ovat ruokalähetit. Ruokalähetit toimittavat ruuan ravintoloista suoraan asiakkaan ovelle asiakkaalle sopivaan aikaan. Ala on kilpailtu varsinkin Helsingin kantakaupungin alueella. Suurimmat yritykset alalla ovat Wolt, Foodora ja Pizza-online.
Opinnäytetyön toimeksiantaja Deli Piste Oy on ruokakuriiriyritys, joka tarjoaa ruokapalveluita yrityksille. Deli Piste Oy toimii Helsingin, Vantaan ja Espoon alueella. Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää asiakkaiden tyytyväisyys nykyiseen tilausjärjestelmään ja sen pohjalta kehittää tilauksen tekemisen sujuvuutta. Tutkimuksen tietoperusta käsittelee asiakastyytyväisyyttä ja palvelumuotoilua, eli service designia.
Asiakastyytyväisyys mittaa asiakkaiden tyytyväisyyttä tuotteeseen, palveluun tai yrityksen toimintaan. Korkean asiakastyytyväisyyden on todettu johtavan asiakasuskollisuuteen, jolloin asiakas pienemmällä todennäköisyydellä vaihtaa palveluntarjoajaa ja on yritykselle tuottoisampi. Yksi tapa saada korkeampia tuloksia on palvelumuotoilu. Palvelumuotoilussa selvitetään asiakkaan tarpeet ja toiveet, ja muotoillaan palvelu tai tuote vastaamaan niitä.
Tutkimus toteutettiin kyselytutkimuksena, jonka toimeksiantaja lähetti asiakkailleen. Kyselytutkimus käsitteli asiakkaiden tyytyväisyyttä tilausjärjestelmän eri osa-alueisiin. Kyselyyn vastasi yhteensä kuusi vastaajaa. Tutkimuksessa kävi ilmi, että asiakkaat ovat tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä Deli Pisteen tilausjärjestelmän toimintaan.
Jatkotutkimusehdotuksena on asiakkaiden syvällisempää haastattelua heidän tarpeistaan palvelumuotoilun periaatteita noudattaen. Lisäksi tutkimuksen aikana kävi ilmi tarve markkinointikampanjalle, sillä Deli Piste oli brändinä huomattavasti tuntemattomampi kuin kilpailijansa.
Opinnäytetyön toimeksiantaja Deli Piste Oy on ruokakuriiriyritys, joka tarjoaa ruokapalveluita yrityksille. Deli Piste Oy toimii Helsingin, Vantaan ja Espoon alueella. Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää asiakkaiden tyytyväisyys nykyiseen tilausjärjestelmään ja sen pohjalta kehittää tilauksen tekemisen sujuvuutta. Tutkimuksen tietoperusta käsittelee asiakastyytyväisyyttä ja palvelumuotoilua, eli service designia.
Asiakastyytyväisyys mittaa asiakkaiden tyytyväisyyttä tuotteeseen, palveluun tai yrityksen toimintaan. Korkean asiakastyytyväisyyden on todettu johtavan asiakasuskollisuuteen, jolloin asiakas pienemmällä todennäköisyydellä vaihtaa palveluntarjoajaa ja on yritykselle tuottoisampi. Yksi tapa saada korkeampia tuloksia on palvelumuotoilu. Palvelumuotoilussa selvitetään asiakkaan tarpeet ja toiveet, ja muotoillaan palvelu tai tuote vastaamaan niitä.
Tutkimus toteutettiin kyselytutkimuksena, jonka toimeksiantaja lähetti asiakkailleen. Kyselytutkimus käsitteli asiakkaiden tyytyväisyyttä tilausjärjestelmän eri osa-alueisiin. Kyselyyn vastasi yhteensä kuusi vastaajaa. Tutkimuksessa kävi ilmi, että asiakkaat ovat tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä Deli Pisteen tilausjärjestelmän toimintaan.
Jatkotutkimusehdotuksena on asiakkaiden syvällisempää haastattelua heidän tarpeistaan palvelumuotoilun periaatteita noudattaen. Lisäksi tutkimuksen aikana kävi ilmi tarve markkinointikampanjalle, sillä Deli Piste oli brändinä huomattavasti tuntemattomampi kuin kilpailijansa.