Opas häiden järjestämiseen juhlatila Pirunkirkossa Suomenlinnassa
Lepistö, Emmi (2016)
Lepistö, Emmi
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
2016
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201605168106
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201605168106
Tiivistelmä
Tämä opinnäytetyö toteutetaan Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelmassa. Opinnäytetyön tekijä on työskennellyt KP-Catering Oy nimisessä pitopalveluyrityksessä. KP-Cateringin pääasiallinen kesäsesonki muodostuu hääjuhlien tuottamisesta. Opinnäytetyön tekijä on ollut monesti mukana suunnittelemassa hääjuhlien toteutuksia alusta loppuun asti.
Opinnäytetyön idea syntyi ongelmista, joita yritys kohtasi jatkuvasti samassa hääpaikassa, Suomenlinnan Pirunkirkon juhlatilassa. Suurimmat ongelmat syntyivät hääpaikan sijaintiin liittyen. Suomenlinna on saari, jonne ainoa reitti kulkee lautalla. Sijainnin hankaluuden vuoksi tiloja ei ollut mahdollista käydä tarkistamassa useaan otteeseen ennen tilaisuuksia. Pienet kömmähdykset tai unohdukset, jotka mantereella järjestettävissä tilaisuuksissa ratkaistaisiin helposti, eivät tule kuuloonkaan toimiessa saarella.
KP-Catering kaipasi opasta avukseen pystyäkseen toimimaan paremmin kyseisessä juhlatilassa. Tämä opinnäytetyö on toiminnallinen työ, joka sisältää kaksi osaa: raportin, joka sisältää tietoperustan sekä kuvaa produktin prosessia ja varsinaisen tuotoksen, eli produktin. Opinnäytetyön tavoite on muodostaa mahdollisimman selkeä opas, josta löytyisivät tärkeimmät ohjeet ja muistettavat asiat, kun ryhdytään järjestämään tilaisuutta Suomenlinnan Pirunkirkon juhlatilassa.
Aineistona tämän opinnäytetyön kokoamisessa käytettiin opinnäytetyön tekijän aikaisempaa kokemusta tilassa järjestetyistä tilaisuuksista. Opinnäytetyöprosessi aloitettiin tekemällä havainnointia kesällä 2015 Pirunkirkon juhlatilassa järjestetyistä hääjuhlista. Tämän opinnäytetyön tuotoksena syntyi produkti, joka lopullisessa muodossaan tulee olemaan kansio ohjeista ja neuvoista, jotka edesauttavat tilaisuuden järjestämistä ja ohjaavat tilaisuuden kulkua Pirunkirkon juhlatilassa.
Opinnäytetyön idea syntyi ongelmista, joita yritys kohtasi jatkuvasti samassa hääpaikassa, Suomenlinnan Pirunkirkon juhlatilassa. Suurimmat ongelmat syntyivät hääpaikan sijaintiin liittyen. Suomenlinna on saari, jonne ainoa reitti kulkee lautalla. Sijainnin hankaluuden vuoksi tiloja ei ollut mahdollista käydä tarkistamassa useaan otteeseen ennen tilaisuuksia. Pienet kömmähdykset tai unohdukset, jotka mantereella järjestettävissä tilaisuuksissa ratkaistaisiin helposti, eivät tule kuuloonkaan toimiessa saarella.
KP-Catering kaipasi opasta avukseen pystyäkseen toimimaan paremmin kyseisessä juhlatilassa. Tämä opinnäytetyö on toiminnallinen työ, joka sisältää kaksi osaa: raportin, joka sisältää tietoperustan sekä kuvaa produktin prosessia ja varsinaisen tuotoksen, eli produktin. Opinnäytetyön tavoite on muodostaa mahdollisimman selkeä opas, josta löytyisivät tärkeimmät ohjeet ja muistettavat asiat, kun ryhdytään järjestämään tilaisuutta Suomenlinnan Pirunkirkon juhlatilassa.
Aineistona tämän opinnäytetyön kokoamisessa käytettiin opinnäytetyön tekijän aikaisempaa kokemusta tilassa järjestetyistä tilaisuuksista. Opinnäytetyöprosessi aloitettiin tekemällä havainnointia kesällä 2015 Pirunkirkon juhlatilassa järjestetyistä hääjuhlista. Tämän opinnäytetyön tuotoksena syntyi produkti, joka lopullisessa muodossaan tulee olemaan kansio ohjeista ja neuvoista, jotka edesauttavat tilaisuuden järjestämistä ja ohjaavat tilaisuuden kulkua Pirunkirkon juhlatilassa.