Keppiä vai porkkanaa?
Pelkonen, Lea (2007)
Pelkonen, Lea
Lahden amattikorkeakoulu
2007
All rights reserved
Tiivistelmä
Opinnäytetyössä tarkastellaan miten kaksi eritaustaista ravintolaa motivoi henkilöstöään päivittäisjohtamisessa. Lisäksi selvitetään, mitä keinoja yrityksien organisaatiot tarjoavat henkilöstön motivointiin ja millaisia mielipiteitä henkilöstöllä on näistä keinoista. Kysymyksiä tarkastellaan kahden eri yrityksen kautta. Yritykset ovat Lahdessa toimivia ravintoloita, joista toinen on yksityisessä omistuksessa oleva ja toinen valtakunnalliseen ketjuun kuuluva ravintola. Työn empiirinen osuus hankittiin teemahaastatteluiden avulla. Haastateltavina olivat kolme henkilöstön jäsentä molemmista ravintoloista eli yhteensä kuusi henkeä. Haastattelut toteutettiin 8-30.3.2007 Lahdessa. Motivaatio on ihmisen toiminnalle olennainen osa niin työelämässä kuin arkielämässäkin. Opinnäytetyössä käsitellään motivaation eri teorioita ja niiden perusteella tarkennetaan motivaatiokäsitettä työmotivaation osa-alueelle. Opinnäytetyön tutkimusosiossa analysoidaan motivointikeinoja ja niiden merkittävyyttä työmotivaatiotekijöiden avulla. Haastatteluista käy ilmi, että tutkittujen ravintoloiden motivointikeinoina toimivat fyysiset palkitsemiskeinot, vastuun jakaminen, palautteenanto, tavoitteiden asettaminen ja työn sisällön muuttaminen. Haastatteluiden perusteella selviää, että henkilöstö arvostaa motivoinnissa enemmän ylemmän asteen tarpeiden, kuten itsensä toteuttamisen, kehittämisen ja itsenäisyyden tunteen tyydyttämistä, kuin ihmisen perustarpeiden tyydyttämistä. Voimakkaimpana motivoivana tekijänä voidaan haastatteluiden mukaan pitää esimiehen tapaa johtaa ja hänen persoonallisuutensa vaikutusta työympäristössä.