Viini & suklaa -pruuvin kehittäminen Lepaan viini- ja puutarhatilalle
Honkala, Katja (2008)
Honkala, Katja
Lahden ammattikorkeakoulu
2008
All rights reserved
Tiivistelmä
"Tämä toiminnallinen opinnäytetyö käsittelee uuden ohjelmapalvelutuotteen kehittämisprosessia ideasta tuotetestaukseen asti. Työn produktina syntyy uuden ruokaohjelmapalvelun prototyyppi Lepaan matkailulle. Opinnäytetyö tarkastelee asiakaslähtöisen, laadukkaan ja elämyksellisen ohjelmapalvelutuotteen lähtökohtia ja suunnittelua. Päämääränä on luoda Lepaan matkailulle uusi Viini & Suklaa -pruuvi, joka täydentää ja laajentaa Lepaan matkailutarjontaa yritysasiakkaille. Suunnittelutyössä on sovellettu Boxbergin ja Komppulan asiakaslähtöisen matkailutuotteen kehittämisprosessin mallia, jota on muokattu ja täydennetty pienen matkailuyrityksen tarpeita vastaavaksi. Työssä tarkastellaan tuotekehityksen merkitystä Lepaan matkailulle sekä matkailualalla yleisesti. Uusien tuotteiden kehittäminen ja markkinoille tuominen on elinehto kiristyvässä kilpailussa menestymiseksi. Tämän päivän matkailija etsii elämyksiä ja asettaa laadulle yhä korkeampia tavoitteita. Tämän vuoksi tuotekehityksen tulisi olla suunnitelmallista, ja jokaisessa vaiheessa huomiota tulee kiinnittää asiakkaan saamaan arvoon. Opinnäytetyö- ja suunnitteluprosessin perusteella voidaan todeta, että suunnitelmallinen, järjestelmällinen ja johdonmukainen etenemistapa on tehokkainta ja järkevintä. Mallintamisen avulla tuotekehitysprosessi etenee hallitusti ja tavoitteellisesti. Tuotekehitysprosessi on samalla luova oppimisprosessi, jonka haasteena ovat prosessin monimutkaisuus ja dynaamisuus.".