Liiketoimintasuunnitelma karibialaistyyliselle ravintolalle
Valtonen, Sofia (2016)
Valtonen, Sofia
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
2016
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016110115623
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016110115623
Tiivistelmä
Tämä opinnäytetyö on produktimuotoinen ja se muodostuu kahdesta osasta: Karibian alu-een ruokaan ja kulttuuriin sekä liiketoimintasuunnitelmaan liittyvästä tietoperustasta ja pro-duktista, joka on liiketoimintasuunnitelma karibialaistyyliselle ravintolalle.
Opinnäytetyön tavoitteena oli luoda toteuttamiskelpoinen liiketoimintasuunnitelma karibia-laistyyliselle fast casual -kategorian ravintolalle sekä selvittää, onko edellä mainittu ravinto-laliiketoiminta kannattavaa. Opinnäytetyölle asetetut tavoitteet saavutettiin. Tehtyjen las-kelmien mukaan kannattava liiketoiminta liiketoimintasuunnitelmassa esitetyllä liikeidealla on mahdollista. Taustatutkimus trendeistä ja niiden kehittymisestä lupailee etelä- ja väliame-rikkalaisen ruoan suosion nousua. Työ toteutettiin vuoden 2016 kevään ja syksyn välillä.
Karibian seudulla käsitetään tässä opinnäytetyössä Yhdysvaltain Floridan ja Venezuelan saariston väliset saaret, joita ovat muun muassa Isot ja Pienet Antillit. Pääpaino on Karibian espanjankielisissä alueissa: Kuubassa ja Dominikaanisessa tasavallassa. Ruoan ja kulttuu-rin osalta tietoperustan ensimmäisessä osassa käsitellään hieman alueen historiaa, ruoanlai-tossa tavanomaisesti käytettäviä raaka-aineita sekä perinteisiä ruokalajeja.
Tietoperustan toisessa osassa käsitellään liiketoimintasuunnitelmaa yleisellä tasolla: mitä asioita dokumentissa tavallisesti käsitellään sekä millaisia tarkoituksia sen luominen palve-lee. Liiketoimintasuunnitelma auttaa yrittäjää löytämään ajattelunsa aukot ja on tärkeä apu-väline yritystoiminnan esittelemisessä kolmansille osapuolille, kuten rahoittajille. Käsitteen tarkastelun lisäksi esitellään viisi erilaista liiketoimintasuunnitelmamallia ja vertaillaan niitä toisiinsa.
Opinnäytetyön tavoitteena oli luoda toteuttamiskelpoinen liiketoimintasuunnitelma karibia-laistyyliselle fast casual -kategorian ravintolalle sekä selvittää, onko edellä mainittu ravinto-laliiketoiminta kannattavaa. Opinnäytetyölle asetetut tavoitteet saavutettiin. Tehtyjen las-kelmien mukaan kannattava liiketoiminta liiketoimintasuunnitelmassa esitetyllä liikeidealla on mahdollista. Taustatutkimus trendeistä ja niiden kehittymisestä lupailee etelä- ja väliame-rikkalaisen ruoan suosion nousua. Työ toteutettiin vuoden 2016 kevään ja syksyn välillä.
Karibian seudulla käsitetään tässä opinnäytetyössä Yhdysvaltain Floridan ja Venezuelan saariston väliset saaret, joita ovat muun muassa Isot ja Pienet Antillit. Pääpaino on Karibian espanjankielisissä alueissa: Kuubassa ja Dominikaanisessa tasavallassa. Ruoan ja kulttuu-rin osalta tietoperustan ensimmäisessä osassa käsitellään hieman alueen historiaa, ruoanlai-tossa tavanomaisesti käytettäviä raaka-aineita sekä perinteisiä ruokalajeja.
Tietoperustan toisessa osassa käsitellään liiketoimintasuunnitelmaa yleisellä tasolla: mitä asioita dokumentissa tavallisesti käsitellään sekä millaisia tarkoituksia sen luominen palve-lee. Liiketoimintasuunnitelma auttaa yrittäjää löytämään ajattelunsa aukot ja on tärkeä apu-väline yritystoiminnan esittelemisessä kolmansille osapuolille, kuten rahoittajille. Käsitteen tarkastelun lisäksi esitellään viisi erilaista liiketoimintasuunnitelmamallia ja vertaillaan niitä toisiinsa.