Holiday Club Saimaalla toimivien tarjoilijoiden työhyvinvointi
Kärki, Panu (2017)
Kärki, Panu
Saimaan ammattikorkeakoulu
2017
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201703283785
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201703283785
Tiivistelmä
Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää Holiday Club Saimaalla työskentelevien tarjoilijoiden työhyvinvointia, työaikojen vaikutusta työhyvinvointiin sekä työntekijöiden suhtautumista esimiehiinsä. Idea opinnäytetyöstä syntyi kevään 2016 aikana.
Tutkimus on laadultaan kvantitatiivinen, ja sen teossa käytettiin apuna Webropol-kyselyohjelman avulla tehtyä kyselylomaketta, joka lähetettiin ravintoloiden tarjoiluhenkilökunnalle. Lomakkeita lähetettiin 19 kappaletta, joihin vastasi 18 henkilöä. Tutkimukseen käytetty teoria hankittiin aiheeseen liittyvästä kirjallisuudesta, Suomen laista sekä internetistä.
Tutkimus osoitti, että työhyvinvointi on yrityksessä tyydyttävällä tasolla, mutta kohdeyrityksellä on tästä huolimatta silti tarvetta parantaa työntekijöidensä työhyvinvointia.
Tutkimus on laadultaan kvantitatiivinen, ja sen teossa käytettiin apuna Webropol-kyselyohjelman avulla tehtyä kyselylomaketta, joka lähetettiin ravintoloiden tarjoiluhenkilökunnalle. Lomakkeita lähetettiin 19 kappaletta, joihin vastasi 18 henkilöä. Tutkimukseen käytetty teoria hankittiin aiheeseen liittyvästä kirjallisuudesta, Suomen laista sekä internetistä.
Tutkimus osoitti, että työhyvinvointi on yrityksessä tyydyttävällä tasolla, mutta kohdeyrityksellä on tästä huolimatta silti tarvetta parantaa työntekijöidensä työhyvinvointia.