Tavoitteena laadukas ja asiakaskohtainen ravitsemus : - Kotihoidon työntekijöiden koulutustarpeet iäkkäiden ravitsemukseen liittyen
Niemi, Maria (2017)
Niemi, Maria
Laurea-ammattikorkeakoulu
2017
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201704014027
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201704014027
Tiivistelmä
Tässä opinnäytetyössä selvitettiin kotihoidon hoitajien koulutustarpeita liittyen iäkkäiden ihmisten ravitsemukseen ja ruokailuun. Opinnäytetyössä tutkittiin kotihoidon hoitajien ja kotihoidon ohjaajien käsityksiä hoitajien koulutustarpeista. Opinnäytetyön tarkoituksena oli myös kartoittaa keinoja, joilla hoitajien ruokailu- ja ravitsemusosaamista voidaan arvioida.
Opinnäytetyön tiedonkeruu toteutettiin Helsingin kaupungin kotihoidon henkilökunnalle. Tutkimusaineisto kerättiin kotihoidon työntekijöiltä ja kotihoidon ohjaajilta laadullisella kyselykaavakkeella. Tutkimukseen osallistui 28 vastaajaa. Vastaajista 5 oli kotihoidon ohjaajia ja hoitajia oli 23. Aineiston analyysissä on käytetty sisällönanalyysia. Tutkimus haki vastausta kolmeen tutkimuskysymykseen.
Tutkimuskysymykset ovat:
1. Millaisia hoitajien koulutustarpeet ovat ikääntyneiden ruokailu- ja ravitsemustilanteisiin liittyen?
2. Millaisia esimiesten näkemykset ovat hoitajien koulutustarpeista ikääntyneiden ruokailu- ja ravitsemustilanteisiin liittyen?
3. Millä keinoilla hoitajien ruokailu- ja ravitsemusosaamista tulisi kartoittaa?
Opinnäytetyön tulokset tiivistyivät viiteen yläkategoriaan, jotka ovat asiakaskohtainen ja laadukas hoito, hoitajien tulevaisuuden koulutustarpeet kotihoidossa, kotihoidon nykyiset ravitsemuskoulutushaasteet, tiiviimpi moniosaajien yhteistyö ja osaamisen hyödyntäminen tulevaisuudessa sekä ravitsemusosaamisen kartoittamisen keinot. Kokoavaksi kattokäsitteeksi muodostui laadukas ja asiakaskohtainen ravitsemushoito. Laadukkaan asiakaskohtaisen ravitsemushoidon toteuttaminen ja siihen vaikuttavien tekijöiden ymmärtäminen voivat edistää kotihoitotyötä lisäämällä hoitajien tietoja, taitoja ja valmiuksia kohdata ravitsemukseen liittyviä haasteita. Ruokailuun ja ravitsemukseen liittyvät osaamistarpeet vaihtelivat paljon yksilöllisesti, hoitajien koulutustarpeet olivat erilaisia ja se asettaa haasteita osaamisen arviointiin, osaamisen jakamiseen työyhteisössä ja työyhteisön osaamisen lisäämiseen kotihoidossa.
Kehittämissuunnitelmassa esitellään suositukset ratkaisuista, jotka kotihoidon koulutusten suunnittelussa ja osaamisen lisäämisessä tulisi huomioida.
Opinnäytetyön tiedonkeruu toteutettiin Helsingin kaupungin kotihoidon henkilökunnalle. Tutkimusaineisto kerättiin kotihoidon työntekijöiltä ja kotihoidon ohjaajilta laadullisella kyselykaavakkeella. Tutkimukseen osallistui 28 vastaajaa. Vastaajista 5 oli kotihoidon ohjaajia ja hoitajia oli 23. Aineiston analyysissä on käytetty sisällönanalyysia. Tutkimus haki vastausta kolmeen tutkimuskysymykseen.
Tutkimuskysymykset ovat:
1. Millaisia hoitajien koulutustarpeet ovat ikääntyneiden ruokailu- ja ravitsemustilanteisiin liittyen?
2. Millaisia esimiesten näkemykset ovat hoitajien koulutustarpeista ikääntyneiden ruokailu- ja ravitsemustilanteisiin liittyen?
3. Millä keinoilla hoitajien ruokailu- ja ravitsemusosaamista tulisi kartoittaa?
Opinnäytetyön tulokset tiivistyivät viiteen yläkategoriaan, jotka ovat asiakaskohtainen ja laadukas hoito, hoitajien tulevaisuuden koulutustarpeet kotihoidossa, kotihoidon nykyiset ravitsemuskoulutushaasteet, tiiviimpi moniosaajien yhteistyö ja osaamisen hyödyntäminen tulevaisuudessa sekä ravitsemusosaamisen kartoittamisen keinot. Kokoavaksi kattokäsitteeksi muodostui laadukas ja asiakaskohtainen ravitsemushoito. Laadukkaan asiakaskohtaisen ravitsemushoidon toteuttaminen ja siihen vaikuttavien tekijöiden ymmärtäminen voivat edistää kotihoitotyötä lisäämällä hoitajien tietoja, taitoja ja valmiuksia kohdata ravitsemukseen liittyviä haasteita. Ruokailuun ja ravitsemukseen liittyvät osaamistarpeet vaihtelivat paljon yksilöllisesti, hoitajien koulutustarpeet olivat erilaisia ja se asettaa haasteita osaamisen arviointiin, osaamisen jakamiseen työyhteisössä ja työyhteisön osaamisen lisäämiseen kotihoidossa.
Kehittämissuunnitelmassa esitellään suositukset ratkaisuista, jotka kotihoidon koulutusten suunnittelussa ja osaamisen lisäämisessä tulisi huomioida.