Majoitustoiminnan yhdistäminen ravintolatoimintaan, case: Cafe Köket
Ihonen, Mira (2017)
Ihonen, Mira
Saimaan ammattikorkeakoulu
2017
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201704114647
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201704114647
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli selkeyttää majoitustoiminnan ja muutosjohtamisen perusteita. Opinnäytetyö toteutettiin yhdessä Helsingin Köökki Oy:n, eli Cafe Köketin kanssa, ja perustui heidän toimialan laajennukseen.
Teoriassa perehdyttiin majoitustoiminnan perusteisiin, erityisesti pienmajoitusliikkeiden toimintaan. Majoitustoiminnan teoriassa perehdyttiin muun muassa lainsäädäntöön, hinnoitteluun ja sidosryhmiin. Teoriassa käsiteltiin myös muutosjohtamisen perusteita ja keskityttiin ihmisten johtamiseen ja viestintään.
Tutkimusosuus opinnäytetyöstä toteutettiin kahdessa osassa: observointina ja haastatteluna. Havainnoivassa osuudessa testiryhmä majoittui kiinteistössä, johon majoitustoimintaa ollaan perustamassa. Havainnoinnin tehtävä oli tutkia kiinteistön toimivuutta majoituskäytössä tutkimuksen ajankohtana. Tutkimuksen toinen osuus oli haastattelututkimus, joka taas tutki osallistujien mieltymyksiä majoituspalveluiden käytöstä, sekä selvitti heidän mielikuvaansa Cafe Köketin laadusta.
Tutkimuksessa selvisi, että Porvoon kiinteistö sopii erinomaisesti yrityksen imagoon ja majoitustoiminnan perustamiseen. Yrityksellä on myös hyvät valmiudet asiakaspalvelun laadun ja olemassa olevan asiakaskunnan kannalta perustaa majoitusliike. Tutkimuksessa selvisi myös uhkia ja puutteita, joita yrityksellä saattaa olla majoitustoiminnassa, kuten turvallisuuteen liittyviä riskejä, joihin yrityksen tulee kiinnittää huomiota.
Tutkimus ja teoria yhdistettiin toisiinsa opinnäytetyön lopussa, jolloin saatiin aikaan ohjeita ja ajatuksia majoitustoiminnan perustamiseen ja sen yhdistämiseen ravintolatoimintaan.
Teoriassa perehdyttiin majoitustoiminnan perusteisiin, erityisesti pienmajoitusliikkeiden toimintaan. Majoitustoiminnan teoriassa perehdyttiin muun muassa lainsäädäntöön, hinnoitteluun ja sidosryhmiin. Teoriassa käsiteltiin myös muutosjohtamisen perusteita ja keskityttiin ihmisten johtamiseen ja viestintään.
Tutkimusosuus opinnäytetyöstä toteutettiin kahdessa osassa: observointina ja haastatteluna. Havainnoivassa osuudessa testiryhmä majoittui kiinteistössä, johon majoitustoimintaa ollaan perustamassa. Havainnoinnin tehtävä oli tutkia kiinteistön toimivuutta majoituskäytössä tutkimuksen ajankohtana. Tutkimuksen toinen osuus oli haastattelututkimus, joka taas tutki osallistujien mieltymyksiä majoituspalveluiden käytöstä, sekä selvitti heidän mielikuvaansa Cafe Köketin laadusta.
Tutkimuksessa selvisi, että Porvoon kiinteistö sopii erinomaisesti yrityksen imagoon ja majoitustoiminnan perustamiseen. Yrityksellä on myös hyvät valmiudet asiakaspalvelun laadun ja olemassa olevan asiakaskunnan kannalta perustaa majoitusliike. Tutkimuksessa selvisi myös uhkia ja puutteita, joita yrityksellä saattaa olla majoitustoiminnassa, kuten turvallisuuteen liittyviä riskejä, joihin yrityksen tulee kiinnittää huomiota.
Tutkimus ja teoria yhdistettiin toisiinsa opinnäytetyön lopussa, jolloin saatiin aikaan ohjeita ja ajatuksia majoitustoiminnan perustamiseen ja sen yhdistämiseen ravintolatoimintaan.