Restaurant Cultivator : Concept of a Restaurant Operated Indoor Garden
Muesa Martin, Keny (2017)
Muesa Martin, Keny
Lahden ammattikorkeakoulu
2017
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201704235160
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201704235160
Tiivistelmä
Projektini alkoi marraskuussa 2016 lähestymällä Plantui Oy:tä opinnäytetyön mahdollisuudesta. Tapasin Plantui Oy:n teknologiajohtajan, jonka kanssa keskustelimme mahdollisesta aiheesta ja sovimme, että ehdotan heille mielestäni sopivaa aihetta. Plantui Oy:n toivomuksena oli saada lopullinen konsepti englanninkielisenä.
Tavoitteenani oli luoda jotakin uutta ja merkittävää, mikä palvelisi samalla myös Plantui Oy:n etua. Aloitin varsinaisen aiheen etsimisen kartoittamalla alan nykyisiä ja tulevia trendejä lähinnä strategisesta näkökulmasta. Tarkasteltuani erilaisia hydroponisia puutarhoja ja määrittäessäni kilpailevia valmistajia, huomasin markkinoilta löytyvän monipuolista tarjontaa kotikeittiöiden tarpeisiin. Yllätyin kuitenkin havaitessani, kuinka ravintolat ja muut suuremman kapasiteetin tekijät, kuten suurkeittiöt, oli jätetty lähes kaikkien yritysten tuotevalikoimissa kokonaan huomiotta.
Ravintolat ovat aina mukautuneet ajan trendeihin ja omalta osaltaan myös luoneet niitä, eikä suomalaisessa Sitra 2016 -megatrendilistassa mainittu kestävyyskriisi näytä olevan poikkeus tässäkään suhteessa. (https://www.sitra.fi) Johtavat ravintolat pyrkivät jatkuvasti toimimaan vastuullisemmin ja ohjaamaan muita omalla esimerkillään. Vuoden 2017 ravintolamaailman trendejä ja vaikuttavia tekijöitä ovat maailman huippukokkien mukaan muun muassa kestävä kehitys sekä hävikin minimointi. (http://edition.cnn.com)
Tekemieni havaintojen perusteella ehdotin Plantui Oy:lle opinnäytetyöni aiheeksi konseptia ravintolakäyttöisestä hydroponisesta puutarhasta. Muokkaamalla heidän jo olemassa olevaa teknologiaansa uuteen muotoon olisi mahdollista saavuttaa toimiva konsepti ravintolan sisätiloihin sijoitettavasta puutarhasta. Plantui Oy:n teknologiajohtaja hyväksyi esittämäni aiheen, sillä se oli linjassa yrityksen omien tulevaisuudensuunnitelmien ja käynnissä olevan tuotekehityksen kanssa.
Tavoitteenani oli luoda jotakin uutta ja merkittävää, mikä palvelisi samalla myös Plantui Oy:n etua. Aloitin varsinaisen aiheen etsimisen kartoittamalla alan nykyisiä ja tulevia trendejä lähinnä strategisesta näkökulmasta. Tarkasteltuani erilaisia hydroponisia puutarhoja ja määrittäessäni kilpailevia valmistajia, huomasin markkinoilta löytyvän monipuolista tarjontaa kotikeittiöiden tarpeisiin. Yllätyin kuitenkin havaitessani, kuinka ravintolat ja muut suuremman kapasiteetin tekijät, kuten suurkeittiöt, oli jätetty lähes kaikkien yritysten tuotevalikoimissa kokonaan huomiotta.
Ravintolat ovat aina mukautuneet ajan trendeihin ja omalta osaltaan myös luoneet niitä, eikä suomalaisessa Sitra 2016 -megatrendilistassa mainittu kestävyyskriisi näytä olevan poikkeus tässäkään suhteessa. (https://www.sitra.fi) Johtavat ravintolat pyrkivät jatkuvasti toimimaan vastuullisemmin ja ohjaamaan muita omalla esimerkillään. Vuoden 2017 ravintolamaailman trendejä ja vaikuttavia tekijöitä ovat maailman huippukokkien mukaan muun muassa kestävä kehitys sekä hävikin minimointi. (http://edition.cnn.com)
Tekemieni havaintojen perusteella ehdotin Plantui Oy:lle opinnäytetyöni aiheeksi konseptia ravintolakäyttöisestä hydroponisesta puutarhasta. Muokkaamalla heidän jo olemassa olevaa teknologiaansa uuteen muotoon olisi mahdollista saavuttaa toimiva konsepti ravintolan sisätiloihin sijoitettavasta puutarhasta. Plantui Oy:n teknologiajohtaja hyväksyi esittämäni aiheen, sillä se oli linjassa yrityksen omien tulevaisuudensuunnitelmien ja käynnissä olevan tuotekehityksen kanssa.