Ekologinen tilasuunnitelma Soi Soi -kasvisravintolalle
Riesen, Tinka (2017)
Riesen, Tinka
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
2017
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201704295809
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201704295809
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön aiheena on tilasuunnitelma kasvisravintola Soi Soi:lle. Soi Soi tarjoaa maukasta ja nopeaa kasvisruokaa Helsingin Kalliossa. Suunnittelualue rajautuu ravintolan asiakastilohin ja keittiöön. Toimeksiantaja haluaa sisustuksellaan korostaa ympäristön tärkeyttä.
Tässä työssä tutkitaan ekologisen tilasuunnitelman sisältöä ja vaihtoehtoja. Opinnäytetyössä keskitytään erityisesti eri materiaalien ekologisuuteen. Lähdekirjallisuuden lisäksi käytetään havainnointia, analysointia ja kyselyä, jotta saadaan mahdollisimman laajasti tietoa aiheesta. Työtä pohjustetaan kyselyllä ja referenssikohteiden analysoinnilla.
Suunnitelman tavoitteena on luoda ekologinen ja viihtyisä kasvisravintola, joka vastaa sekä asiakkaan että toimeksiantajan toiveita. Ravintolan ilmeestä tulee yhtenäinen ja arvojaan tukeva.
Tutkimustulosten pohjalta syntyy sisustussuunnitelma, joka vastaa toimeksiantajan arvoja ja on mahdollisimman ekologinen. Valmiissa suunnitelmassa otetaan huomioon tilan toimivuus, ekologisuus ja viihtyisyys. Työn taustoitusta ja suunnitelman ratkaisuja voidaan myös hyödyntää alan vastaavissa projekteissa.
Tässä työssä tutkitaan ekologisen tilasuunnitelman sisältöä ja vaihtoehtoja. Opinnäytetyössä keskitytään erityisesti eri materiaalien ekologisuuteen. Lähdekirjallisuuden lisäksi käytetään havainnointia, analysointia ja kyselyä, jotta saadaan mahdollisimman laajasti tietoa aiheesta. Työtä pohjustetaan kyselyllä ja referenssikohteiden analysoinnilla.
Suunnitelman tavoitteena on luoda ekologinen ja viihtyisä kasvisravintola, joka vastaa sekä asiakkaan että toimeksiantajan toiveita. Ravintolan ilmeestä tulee yhtenäinen ja arvojaan tukeva.
Tutkimustulosten pohjalta syntyy sisustussuunnitelma, joka vastaa toimeksiantajan arvoja ja on mahdollisimman ekologinen. Valmiissa suunnitelmassa otetaan huomioon tilan toimivuus, ekologisuus ja viihtyisyys. Työn taustoitusta ja suunnitelman ratkaisuja voidaan myös hyödyntää alan vastaavissa projekteissa.