Perehdytysopas uudelle oluen panijalle : case : Iso-Kallan Panimo
Rissanen, Sami (2017)
Rissanen, Sami
Savonia-ammattikorkeakoulu
2017
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2017052910781
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2017052910781
Tiivistelmä
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön toimeksiantajana toimi kuopiolainen panimo, Iso-Kallan Panimo Oy. Tarkoituksena oli luoda yritykselle perehdytysopas uusia työntekijöitä varten. Työ oli tarpeellinen, koska yrityksellä ei ennestään ollut perehdytysopasta ja nähtiin perehdyttämisessä olevan vielä kehittämistä.
Perehdyttäminen työpaikalla on erittäin tärkeää, koska se nopeuttaa työntekijän itsenäiseen työskentelyyn siirtymistä. Lisäksi hyvä perehdyttäminen luo turvallisuudentunnetta, mikä lisää varmuutta ja helpottaa uuden tiedon sisäistämistä. Hyvä perehdyttäminen saa myös työntekijän helpommin sitoutumaan työhönsä ja lisää yrityksen kannalta tuottavuutta.
Opinnäytetyön teoriaosuudessa esitellään toimeksiantaja ja tutustutaan perehdyttämiseen, mentorointiin sekä työ-turvallisuuteen. Opinnäytetyössä käytettiin kvalitatiivista eli laadullista tutkimusmenetelmää osallistuen yrityksen työtehtäviin ja käyden keskusteluita yrityksen työntekijöiden sekä omistajan kanssa. Laadullisen tutkimuksen avulla kerättiin tietoa perehdytysoppaan sisältöön yleisistä arkipäivän asioista työpaikalla, työtehtävistä, laitteistosta, työ-turvallisuudesta sekä palkka-asioista ja toimintatavoista sairastapauksissa. Perehdytysoppaan laatimiseksi panimolla suoritettiin kuukauden mittainen harjoittelujakso aikavälillä 3.-27.4.2017.
Toiminnalliseen osuuteen eli perehdytysoppaaseen uudelle oluen panijalle toimeksiantaja oli erittäin tyytyväinen. Perehdytysopas ei ole julkisesti luettavissa.
Perehdyttäminen työpaikalla on erittäin tärkeää, koska se nopeuttaa työntekijän itsenäiseen työskentelyyn siirtymistä. Lisäksi hyvä perehdyttäminen luo turvallisuudentunnetta, mikä lisää varmuutta ja helpottaa uuden tiedon sisäistämistä. Hyvä perehdyttäminen saa myös työntekijän helpommin sitoutumaan työhönsä ja lisää yrityksen kannalta tuottavuutta.
Opinnäytetyön teoriaosuudessa esitellään toimeksiantaja ja tutustutaan perehdyttämiseen, mentorointiin sekä työ-turvallisuuteen. Opinnäytetyössä käytettiin kvalitatiivista eli laadullista tutkimusmenetelmää osallistuen yrityksen työtehtäviin ja käyden keskusteluita yrityksen työntekijöiden sekä omistajan kanssa. Laadullisen tutkimuksen avulla kerättiin tietoa perehdytysoppaan sisältöön yleisistä arkipäivän asioista työpaikalla, työtehtävistä, laitteistosta, työ-turvallisuudesta sekä palkka-asioista ja toimintatavoista sairastapauksissa. Perehdytysoppaan laatimiseksi panimolla suoritettiin kuukauden mittainen harjoittelujakso aikavälillä 3.-27.4.2017.
Toiminnalliseen osuuteen eli perehdytysoppaaseen uudelle oluen panijalle toimeksiantaja oli erittäin tyytyväinen. Perehdytysopas ei ole julkisesti luettavissa.