Liha-alan omavalvontasuunnitelma pienissä ja keskisuurissa yrityksissä
Hurri, Riitta (2010)
Hurri, Riitta
Seinäjoen ammattikorkeakoulu
2010
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201005057904
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201005057904
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää omavalvonnan eroavaisuuksia sekä mahdollisia ongelmia erikokoisissa yrityksissä. Tutkimuksen kohteena olivat pienet ja keskisuuret liha-alan yritykset. Omavalvontasuunnitelman päivittäminen tuli ajankohtaiseksi liha-alan yrityksissä laitosten uudelleenhyväksymisprosessin kautta.
Vertailuyrityksiä työssä oli kaksi. Työn aineisto hankittiin haastatteluilla, vierailukäynneillä sekä työharjoittelun aikana. Työssä on esitelty omavalvontasuunnitelman ne osa-alueet, joissa eroavaisuuksia yritysten välillä oli havaittavissa. Työllä pyritään havainnollistamaan, miten annetuista asetuksista voidaan poiketa tuote-turvallisuuden vaarantumatta. Pohditaan myös ilmenneitä ongelmia.
Erovaisuuksia yritysten välillä havaittiin paljon. Jotkin eroavaisuudet johtuvat lainsäädännön asettamista vaatimuksista, mutta myös eroja toimintatavoissa sekä henkilöstössä oli havaittavissa.
Vertailuyrityksiä työssä oli kaksi. Työn aineisto hankittiin haastatteluilla, vierailukäynneillä sekä työharjoittelun aikana. Työssä on esitelty omavalvontasuunnitelman ne osa-alueet, joissa eroavaisuuksia yritysten välillä oli havaittavissa. Työllä pyritään havainnollistamaan, miten annetuista asetuksista voidaan poiketa tuote-turvallisuuden vaarantumatta. Pohditaan myös ilmenneitä ongelmia.
Erovaisuuksia yritysten välillä havaittiin paljon. Jotkin eroavaisuudet johtuvat lainsäädännön asettamista vaatimuksista, mutta myös eroja toimintatavoissa sekä henkilöstössä oli havaittavissa.