LAMMIAITA-TUOTEKOKONAISUUDEN TUOTTEISTAMISEN TUKEMINEN
Kauppinen, Juuso (2010)
Kauppinen, Juuso
Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
2010
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201005129139
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201005129139
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena on tukea LammiAita-tuotekokonaisuuden tuotteistamista. Opinnäytetyöhön kuuluu yhtenä osana julkisivupinnan kiinnityksen varmistaminen pakkastestein laboratorio-olosuhteissa. Pakkastutkimus suoritetaan jäädy-tys-sulatuskokeella standardin SFS 5447 mukaisesti. Laboratoriotulokset huomioidaan tulevassa työohjeessa mainintana toimivasta tuotekokonaisuudesta kiinnitys- ja rappauslaastin suhteen.
Opinnäytetyöhön kuuluu alustavan suunnitteluohjeen laatiminen. Tämä ohje antaa rakennesuunnittelijalle pohjan LammiAidan rakennekokonaisuuksista, käyttökohteista, laskentaotaksumista ja mitoitusmaailmasta. LammiAidan laskentaotaksumat suoritetaan Suomen rakennusmääräyskokoelman ohjeita ja määräyksiä noudattaen.
Laboratoriossa tehty jäädytys-sulatuskoe antaa hyvin luotettavan tuloksen testattavan tuotteen pakkasenkestävyydestä. Näytekokonaisuuksista tehdään tartuntavetokokeet, jotka antavat tiedon rakenteen pakkasrapautumisesta. Saaduista tuloksista voidaan päätellä, että tuotteet kestävät hyvin luonnonolosuhteet. Jäädytys-sulatusarkussa olleita tuotteita verrataan huoneenlämmössä olleisiin samoihin tuotekokonaisuuksiin.
Opinnäytetyöhön kuuluu alustavan suunnitteluohjeen laatiminen. Tämä ohje antaa rakennesuunnittelijalle pohjan LammiAidan rakennekokonaisuuksista, käyttökohteista, laskentaotaksumista ja mitoitusmaailmasta. LammiAidan laskentaotaksumat suoritetaan Suomen rakennusmääräyskokoelman ohjeita ja määräyksiä noudattaen.
Laboratoriossa tehty jäädytys-sulatuskoe antaa hyvin luotettavan tuloksen testattavan tuotteen pakkasenkestävyydestä. Näytekokonaisuuksista tehdään tartuntavetokokeet, jotka antavat tiedon rakenteen pakkasrapautumisesta. Saaduista tuloksista voidaan päätellä, että tuotteet kestävät hyvin luonnonolosuhteet. Jäädytys-sulatusarkussa olleita tuotteita verrataan huoneenlämmössä olleisiin samoihin tuotekokonaisuuksiin.