Opas Budapestin ruokamatkailuun
Parviainen, Jenni (2018)
Parviainen, Jenni
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
2018
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201803153423
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201803153423
Tiivistelmä
Tämän produktityyppisen opinnäytetyön tarkoituksena oli luoda kompakti ja informatiivinen ruokamatkailuopas Budapestiin, Unkarin pääkaupunkiin, ja esitellä kaupungin ravintola tarjontaa. Oppaan idea syntyi kirjoittajan omakohtaisista kokemuksista vaihto-oppilas ajalta Unkarista. Opas on kohdistettu moderneille humanisteille.
Työn teoriaosuudessa selvitetään matkustusmotiiveja, työntö- ja vetovoimatekijöitä sekä avataan erilaisia matkailijatypologioita. Teoria osuudessa määritellään myös ruokamatkailu ja mitä tämä termi käsittää. Termien avaamisen lisäksi teoria osuudessa tutustaan Budapestiin kohteena sekä käsitellään Unkarin ruokakulttuuria ja tutustutaan maan ruokamatkailu tarjontaan.
Produktiosuudella tarkoitetaan itse matkaopasta johon on koottu kompaktisti tietoa Unkarin ruokakulttuurista sekä Budapestista ja listattu erilaisia Budapestin ravintola mahdollisuuksia. Ruokamatkailuun liittyvän oppaan tieto pohjautuu teoria osuuden lisäksi kirjallisiin ja sähköisiin lähteisiin sekä kirjoittajan omakohtaisiin kokemuksiin sekä havainnointiin.
Työn teoriaosuudessa selvitetään matkustusmotiiveja, työntö- ja vetovoimatekijöitä sekä avataan erilaisia matkailijatypologioita. Teoria osuudessa määritellään myös ruokamatkailu ja mitä tämä termi käsittää. Termien avaamisen lisäksi teoria osuudessa tutustaan Budapestiin kohteena sekä käsitellään Unkarin ruokakulttuuria ja tutustutaan maan ruokamatkailu tarjontaan.
Produktiosuudella tarkoitetaan itse matkaopasta johon on koottu kompaktisti tietoa Unkarin ruokakulttuurista sekä Budapestista ja listattu erilaisia Budapestin ravintola mahdollisuuksia. Ruokamatkailuun liittyvän oppaan tieto pohjautuu teoria osuuden lisäksi kirjallisiin ja sähköisiin lähteisiin sekä kirjoittajan omakohtaisiin kokemuksiin sekä havainnointiin.