Ravintola-ala Polvijärvellä
Merinen, Karoliina (2018)
Merinen, Karoliina
Savonia-ammattikorkeakoulu
2018
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201804174856
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201804174856
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoite on kartoittaa Polvijärven kunnan ravintola-alan yrittäjien nykyinen tilanne ja asema kuluttajien keskuudessa. Opinnäytetyön tutkimus tuo esille kuinka kunnan alueella toimivia ravintolapalveluita käytetään, ja millainen rooli ravintola-alan yrittäjyydellä on kunnassa.
Työ on luonteltaan kvantitatiivinen, ja se toteutettiin kyselytutkimuksena. Kyselytutkimukseen kerättiin vastauksia maaliskuusta marraskuuhun vuonna 2014. Kyselyn paperiset lomakkeet olivat esillä paikallisissa ravintolayrityksissä maaliskuusta loka-marraskuuhun. Internetissä kyselylomake oli avoinna saman ajan, ja linkki siihen oli facebookissa jaettavana sekä kunnan omilla nettisivuilla. Lisäksi kyselyn linkkiä jakoi varmuudella yksi kunnan yrityksistä, lounas-kahvila Tanakkalan taverna.
Opinnäytetyö koostuu teoriaosiosta, jossa esitellään käytettyjä tutkimusmenetelmiä, ja ravintolakäyttäytymistä. Opinnäytetyö esittelee Polvijärven kuntaa ja sen tarjoamia ravintolapalveluita. Työn lopussa on pohdinta ravintola-alan tulevaisuuden näkymistä pienessä kunnassa, sekä kyselyyn vastanneiden parannusehdotusten esittely.
Tutkimuksesta selvisi, että suurin kuluttajaryhmä kunnan ravintolapalveluille ovat kunnan asukkaat. Toinen lähes yhtä suuri ryhmä vastaajista ovat kunnan kesäasukkaat ja mökkiläiset. Suosituimpia ravintolapalveluiden käyttötapoja olivat lounas, pikaruoka, kahvila. Neljännelle sijalle käyttökohteissa nousi viihde. Omat ravintolapalvelut ovat tärkeitä niin kunnan asukkaille kuin kesäasukkaillekin.
Työ on luonteltaan kvantitatiivinen, ja se toteutettiin kyselytutkimuksena. Kyselytutkimukseen kerättiin vastauksia maaliskuusta marraskuuhun vuonna 2014. Kyselyn paperiset lomakkeet olivat esillä paikallisissa ravintolayrityksissä maaliskuusta loka-marraskuuhun. Internetissä kyselylomake oli avoinna saman ajan, ja linkki siihen oli facebookissa jaettavana sekä kunnan omilla nettisivuilla. Lisäksi kyselyn linkkiä jakoi varmuudella yksi kunnan yrityksistä, lounas-kahvila Tanakkalan taverna.
Opinnäytetyö koostuu teoriaosiosta, jossa esitellään käytettyjä tutkimusmenetelmiä, ja ravintolakäyttäytymistä. Opinnäytetyö esittelee Polvijärven kuntaa ja sen tarjoamia ravintolapalveluita. Työn lopussa on pohdinta ravintola-alan tulevaisuuden näkymistä pienessä kunnassa, sekä kyselyyn vastanneiden parannusehdotusten esittely.
Tutkimuksesta selvisi, että suurin kuluttajaryhmä kunnan ravintolapalveluille ovat kunnan asukkaat. Toinen lähes yhtä suuri ryhmä vastaajista ovat kunnan kesäasukkaat ja mökkiläiset. Suosituimpia ravintolapalveluiden käyttötapoja olivat lounas, pikaruoka, kahvila. Neljännelle sijalle käyttökohteissa nousi viihde. Omat ravintolapalvelut ovat tärkeitä niin kunnan asukkaille kuin kesäasukkaillekin.