Alustava liiketoimintasuunnitelma uudelle ravintola-alan yritykselle
Rantanen, Jutta (2018)
Rantanen, Jutta
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
2018
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018091715172
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018091715172
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli laatia alustava liiketoimintasuunnitelma omalle perustetta-valle ravintola-alan yritykselleni. Opinnäytetyön teoriaosuudessa perehdytään yrityksen perustamiseen vaadittaviin toimiin ja keskeisimpiin työvaiheisiin, ravintola-alan yritystä koskeviin erilaisiin lupiin sekä velvoitteisiin ja ravintola-alan liiketoimintasuunnitelman rakenteeseen yleisellä tasolla. Opinnäytetyön avulla on tarkoitus selvittää yrityksen pe-rustamiseen liittyviä toimia sekä saada työkaluja ensiaskeleille yritysmaailmassa.
Työn toteutusvaiheessa laadittiin alustava liiketoimintasuunnitelma teoriaosassa hankittu-jen tietojen pohjalta. Liiketoimintasuunnitelma on laadittu perustettavan yrityksen tarpeita vastaamaan muokatusta valmiista ravintola-alan liiketoimintasuunnitelman pohjasta ja siitä löytyvät keskeisimmät yritystoimintaan liittyvät tiedot aina taustatiedoista fyysisiin toi-mitiloihin ja markkinointiviestintäsuunnitelmaan. Tuotoksena syntyvä liiketoimintasuunni-telma ei ole täysin käyttövalmis, sillä työn toteutusvaiheessa tarkka yrityksen perustamisen ajankohta muuttui jolloin esimerkiksi kustannuslaskelmia ei voida laskea niin, että ne oli-sivat vielä yrityksen perustamisen ajankohdalla paikkaansa pitävää tietoa.
Opinnäytetyön liitteenä on tuotoksena syntynyt tulevan ravintola-alan yrityksen liiketoi-mintasuunnitelma, joka on liikesalaisuuksien vuoksi julkaisematon liitetiedosto. Liiketoi-mintasuunnitelman on tarkoitus toimia tulevaisuudessa perustettavan yrityksen toiminto-jen määrittäjänä sekä yrityksen perustamisen tukena.
Työn toteutusvaiheessa laadittiin alustava liiketoimintasuunnitelma teoriaosassa hankittu-jen tietojen pohjalta. Liiketoimintasuunnitelma on laadittu perustettavan yrityksen tarpeita vastaamaan muokatusta valmiista ravintola-alan liiketoimintasuunnitelman pohjasta ja siitä löytyvät keskeisimmät yritystoimintaan liittyvät tiedot aina taustatiedoista fyysisiin toi-mitiloihin ja markkinointiviestintäsuunnitelmaan. Tuotoksena syntyvä liiketoimintasuunni-telma ei ole täysin käyttövalmis, sillä työn toteutusvaiheessa tarkka yrityksen perustamisen ajankohta muuttui jolloin esimerkiksi kustannuslaskelmia ei voida laskea niin, että ne oli-sivat vielä yrityksen perustamisen ajankohdalla paikkaansa pitävää tietoa.
Opinnäytetyön liitteenä on tuotoksena syntynyt tulevan ravintola-alan yrityksen liiketoi-mintasuunnitelma, joka on liikesalaisuuksien vuoksi julkaisematon liitetiedosto. Liiketoi-mintasuunnitelman on tarkoitus toimia tulevaisuudessa perustettavan yrityksen toiminto-jen määrittäjänä sekä yrityksen perustamisen tukena.