Perehdyttäminen työyhteisöön ja ravintolan toimintatapoihin Case: ravintola Kakolanruusu
Laiho, Elina (2018)
Laiho, Elina
Seinäjoen ammattikorkeakoulu
2018
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018112217815
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018112217815
Tiivistelmä
Työn tavoitteena oli tehdä ravintola Kakolanruusulle kattava perehdyttämismateriaali, johon on kerätty kaikki tarvittava tieto yrityksestä. Näin saataisiin uuden työntekijän perehdyttämisen helpottamiseksi kirjallista materiaalia, johon hän voisi tutustua ennalta ja tarvittaessa vielä uudestaan jälkikäteen. Työ saatiin toimeksiantona.
Perehdyttämisestä hyötyy sekä yritys että työntekijä. Hyvän perehdyttämisen avulla uudelle työntekijälle muodostuu nopeasti selkeä kuva työyhteisöstä, yrityksestä ja sen toimintatavoista. Mitä nopeammin perehdytettävä pystyy toimimaan ilman muiden apua ja ohjausta, sitä nopeammin hän omaksuu roolinsa työyhteisössä. (Wallace 2009, 169.) Hyvä perehdyttäminen ennaltaehkäisee myös työtapaturmia.
Perehdyttäminen koostuu monesta osasta, jonka vuoksi huolellinen suunnittelu on tärkeää. Perehdyttäminen voidaan jakaa kahteen osaan: yritykseen ja työyhteisöön perehdyttämiseen sekä työhön perehdyttämiseen eli työhönopastukseen (Kangas & Hämäläinen 2007, 2). Tämä työ rajattiin koskemaan yritykseen ja sen toimintatapoihin perehdyttämistä.
Työ aloitettiin saatesanoilla, jossa toivotettiin työntekijä tervetulleeksi uuteen yritykseen. Tervetulopuheen jälkeen siirryttiin yrityksen yhteystietoihin, pelisääntöihin ja työsuhdeasioihin. Näitä asioita seurasi tieto keittiön sekä salin työtehtävistä ja ravintolan tiloista. Lopuksi oli kuvattuna palveluprosessin kulku ja työturvallisuusasiat.
Perehdyttämismateriaalista saatiin asiatäyteinen tiivis oppimispaketti yrityksen työntekijöille. Materiaalia voidaan käyttää perehdyttämisen tukena ravintola Kakolanruusun nykyisissä ja tulevissa tiloissa. Materiaalista löytyvät tärkeimmät tiedot yrityksestä ja sen toimintatavoista sekä työturvallisuudesta. Työn kirjoittamisen apuna hyödynnettiin opittua teoriaa, työtaustaa sekä työntekijöiden ja esimiehen kanssa käytyjä keskusteluita. Työ tehtiin sähköisen Word- tiedoston lisäksi perinteiseksi kansioversioksi.
Perehdyttämisestä hyötyy sekä yritys että työntekijä. Hyvän perehdyttämisen avulla uudelle työntekijälle muodostuu nopeasti selkeä kuva työyhteisöstä, yrityksestä ja sen toimintatavoista. Mitä nopeammin perehdytettävä pystyy toimimaan ilman muiden apua ja ohjausta, sitä nopeammin hän omaksuu roolinsa työyhteisössä. (Wallace 2009, 169.) Hyvä perehdyttäminen ennaltaehkäisee myös työtapaturmia.
Perehdyttäminen koostuu monesta osasta, jonka vuoksi huolellinen suunnittelu on tärkeää. Perehdyttäminen voidaan jakaa kahteen osaan: yritykseen ja työyhteisöön perehdyttämiseen sekä työhön perehdyttämiseen eli työhönopastukseen (Kangas & Hämäläinen 2007, 2). Tämä työ rajattiin koskemaan yritykseen ja sen toimintatapoihin perehdyttämistä.
Työ aloitettiin saatesanoilla, jossa toivotettiin työntekijä tervetulleeksi uuteen yritykseen. Tervetulopuheen jälkeen siirryttiin yrityksen yhteystietoihin, pelisääntöihin ja työsuhdeasioihin. Näitä asioita seurasi tieto keittiön sekä salin työtehtävistä ja ravintolan tiloista. Lopuksi oli kuvattuna palveluprosessin kulku ja työturvallisuusasiat.
Perehdyttämismateriaalista saatiin asiatäyteinen tiivis oppimispaketti yrityksen työntekijöille. Materiaalia voidaan käyttää perehdyttämisen tukena ravintola Kakolanruusun nykyisissä ja tulevissa tiloissa. Materiaalista löytyvät tärkeimmät tiedot yrityksestä ja sen toimintatavoista sekä työturvallisuudesta. Työn kirjoittamisen apuna hyödynnettiin opittua teoriaa, työtaustaa sekä työntekijöiden ja esimiehen kanssa käytyjä keskusteluita. Työ tehtiin sähköisen Word- tiedoston lisäksi perinteiseksi kansioversioksi.