Perehdytyskansio Case: Kaurasen Ruokapalvelu Oy
Heikkilä, Elina (2010)
Heikkilä, Elina
Vaasan ammattikorkeakoulu
2010
perehdyttäminenAll rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2010052810919
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2010052810919
Tiivistelmä
Opinnäytetyöni tarkoituksena oli luoda perehdytyskansio Kaurasen Ruokapalvelu Oy:n työntekijöille. Perehdytyskansion tarkoituksena on auttaa uusia työntekijöitä pääsemään hyvin työn alkuun ja vakiinnuttaa yrityksen toimintatapoja. Tavoitteena oli tehdä kansiosta käyttökelpoinen toimiva kokonaisuus, josta on hyötyä työn-tekijöille, perehdyttäjille ja työnantajalle. Opinnäytetyö on toiminnallinen opinnäytetyö. Se kostuu Kaurasen Ruokapalvelu Oy:lle tekemästäni perehdytyskansiosta sekä opinnäytetyöraportista. Tutkimuksellinen selvitys tehtiin kvalitatiivisen eli laadullisen tutkimuksen avulla. Teoriaosassa tarkasteltiin perehdyttämisen ja työnopastuksen käsitteet sekä niiden osa-alueita. Teoriaosassa selvitettiin myös yrityksen toimintaperiaatteet ja sosiaalisen yrityksen merkitys. Tutkimuksen empiirinen osa on tehty haastattelemalla kohdeyrityksen työntekijöitä, perehdyttäjiä ja esimiestä. Haastattelussa selvitettiin yrityksen perehdyttämisen nykytilaa ja perehdyttämisen kulkua yrityksessä. Tuloksista kävi ilmi, että perehdyttäminen on hoidettu yrityksessä hyvin, mutta kehittämistäkin löytyy eri osa-alueilta. Perehdytyskansiossa kerrotaan yleisellä tasolla yrityksestä ja sen toimintatavoista ja pelisäännöistä, työtehtävistä, työturvallisuudesta sekä työympäristön siisteydestä ja järjestyksestä. Kokonaisuutena perehdyttämiskansion tekeminen onnistui hyvin, ja siitä tuli hyvin kattava ja tiivis kokonaisuus. Tutkimus on luotettava, koska on saatu selvitettyä tutkimusmenetelmien avulla se, mitä oli tarkoitus, ja tehtyä itse perehdytyskansio onnistuneesti.