Omavalvonnan toteuttaminen Leijona Catering Somerolla
Holappa, Vili; Oikarinen, Vesa (2018)
Holappa, Vili
Oikarinen, Vesa
Lapin ammattikorkeakoulu
2018
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018112818909
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018112818909
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aiheena oli omavalvonnan toteutuminen Leijona Catering Somerolla. Selvityksen tarkoituksena oli selvittää omavalvonnan nykytila Leijona Catering Somerolla. Opinnäytetyön tutkimuskysymyksiksi muodostui, mikä on omavalvonnan toteutuksen taso Leijona Catering Somerolla ja miten omavalvontaa voitaisiin kehittää.
Selvitystä lähdettiin tekemään laadullisella eli kvalitatiivisella kyselyllä. Kysely lähetettiin Leijona Catering Someron lisäksi toiseen Leijona Cateringin ravintolaan, Leijona Catering Tähteen benchmarkkausta varten. Tämä mahdollisti kahden eri ravintolan vastausten vertaamisen keskenään. Vertailulla saatiin tietoa, jolla pystytiin selvittämään, mitkä omavalvonnan alueet tarvitsivat kehitystä Leijona Catering Somerolla.
Tietoperustana toimi omavalvontaan liittyvä kirjallisuus ja artikkelit, elintarvike- ja EU-lainsäädäntö sekä ajankohtaiset nettiartikkelit. Opinnäytetyössä avattiin omavalvontaan liittyvät keskeiset käsitteet.
Saatujen tulosten perusteella Leijona Catering Someron omavalvonnan nykytila on hyvä. Tulosten mukaan henkilökunnalla oli lisäperehdytyksen tarvetta omavalvonnan toteuttamiseen sekä käytössä olevien omavalvontalaitteiden käyttöön. Henkilöstöä voisi entisestään sitouttaa omavalvonnan prosesseihin ja saada tätä kautta kehitettyä omavalvontaa.
Selvitystä lähdettiin tekemään laadullisella eli kvalitatiivisella kyselyllä. Kysely lähetettiin Leijona Catering Someron lisäksi toiseen Leijona Cateringin ravintolaan, Leijona Catering Tähteen benchmarkkausta varten. Tämä mahdollisti kahden eri ravintolan vastausten vertaamisen keskenään. Vertailulla saatiin tietoa, jolla pystytiin selvittämään, mitkä omavalvonnan alueet tarvitsivat kehitystä Leijona Catering Somerolla.
Tietoperustana toimi omavalvontaan liittyvä kirjallisuus ja artikkelit, elintarvike- ja EU-lainsäädäntö sekä ajankohtaiset nettiartikkelit. Opinnäytetyössä avattiin omavalvontaan liittyvät keskeiset käsitteet.
Saatujen tulosten perusteella Leijona Catering Someron omavalvonnan nykytila on hyvä. Tulosten mukaan henkilökunnalla oli lisäperehdytyksen tarvetta omavalvonnan toteuttamiseen sekä käytössä olevien omavalvontalaitteiden käyttöön. Henkilöstöä voisi entisestään sitouttaa omavalvonnan prosesseihin ja saada tätä kautta kehitettyä omavalvontaa.