Uuden pitopalvelun konseptointi : Catering Studio Soma
Räisänen, Katariina (2018)
Räisänen, Katariina
Tampereen ammattikorkeakoulu
2018
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018120319530
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018120319530
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tekijä on toiminut pitopalveluyrittäjänä kuluneet kaksi vuotta, jonka aikana hänelle on tullut ajatus uudistaa perinteistä alaa yhtiökumppaninsa kanssa. Opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää yhdistelmätutkimuksen avulla Pirkanmaalla toimivien yritysten pitopalvelutottumuksia. Tavoitteena oli luoda tutkitun tiedon pohjalta uusi pitopalvelukonsepti Tampereelle, joka vastaa paremmin asiakkaiden tarpeisiin, kuin kilpailijat. Uudella konseptilla tavoiteltiin perinteisestä alasta poikkeavaa pitopalvelua, joka tarjoaa lounaita ja kokoustarjottavia. Uusi pitopalvelu käynnistyisi tammikuussa 2019.
Työssä esitellään palveluiden ja konseptoinnin teoriat sekä kvalitatiivisen ja kvantitatiivisen tutkimuksen teoriat. Yhdistelmätutkimuksen laadullinen osio koostuu yrittäjien haastatteluista. Määrällinen tutkimus toteutettiin sähköisen verkkokyselyn avulla. Yhdistelmätutkimuksessa saatujen vastausten perusteella luotiin palvelumuotoilun avulla asiakkaita parhaiten palveleva pitopalvelukonsepti.
Tutkimuksen mukaan yritysasiakkaita parhaiten palveleva pitopalvelu on joustava, luotettava, tarjoaa hyvät ruuat ja omaa nopean reagointikyvyn. Tilauksen tekemisessä verkkokauppaa ja mobiilisovellusta pidettiin ajankohtaisina. Lounaspalvelu ei saanut odotettua suosiota, mutta sen sijaan kokoustarjottavissa nähtiin potentiaalia.
Tuloksena on Catering Studio Soma, joka tutkimuksessa nousseiden vastausten ja siitä seuranneen konseptoinnin ansiosta sai ääriviivat liiketoimintasuunnitelmaa varten. Catering Studio Soma tulee erottumaan muista pitopalveluista luomalla yritysten tarpeita vastaavia tuotepaketteja. Tuotteet ovat ostettavissa verkkokaupasta vuorokauden ympäri.
Työssä esitellään palveluiden ja konseptoinnin teoriat sekä kvalitatiivisen ja kvantitatiivisen tutkimuksen teoriat. Yhdistelmätutkimuksen laadullinen osio koostuu yrittäjien haastatteluista. Määrällinen tutkimus toteutettiin sähköisen verkkokyselyn avulla. Yhdistelmätutkimuksessa saatujen vastausten perusteella luotiin palvelumuotoilun avulla asiakkaita parhaiten palveleva pitopalvelukonsepti.
Tutkimuksen mukaan yritysasiakkaita parhaiten palveleva pitopalvelu on joustava, luotettava, tarjoaa hyvät ruuat ja omaa nopean reagointikyvyn. Tilauksen tekemisessä verkkokauppaa ja mobiilisovellusta pidettiin ajankohtaisina. Lounaspalvelu ei saanut odotettua suosiota, mutta sen sijaan kokoustarjottavissa nähtiin potentiaalia.
Tuloksena on Catering Studio Soma, joka tutkimuksessa nousseiden vastausten ja siitä seuranneen konseptoinnin ansiosta sai ääriviivat liiketoimintasuunnitelmaa varten. Catering Studio Soma tulee erottumaan muista pitopalveluista luomalla yritysten tarpeita vastaavia tuotepaketteja. Tuotteet ovat ostettavissa verkkokaupasta vuorokauden ympäri.