Sesongin neljä vuodenaikaa- keittokirjan suunnittelu
Vilén, Lari; Pirhonen, Simo (2018)
Vilén, Lari
Pirhonen, Simo
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
2018
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018121020803
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018121020803
Tiivistelmä
Kyseessä on toiminnallinen eli ns. produktityyppinen opinnäytetyö. Työllämme ei ole toimeksiantajaa. Olemme valmistelleet pohjaa keittokirjalle. Kirja on siis tämän työn valmistuttua suunniteltu, eikä ole vielä valmis kirja.
Työssämme olemme pohtineet ihmisten suhtautumista sesongin- ja satokaudentuotteisiin. Pohjustimme asiaa tekemällä webropol-kyselyn ihmisten tietoisuudesta satokauden tuotteista. Kyselyn myötä ilmeni, että keittokirja satokauden tuotteista olisi tarpeellinen.
Kirjaan on suunniteltu jo reseptit. Reseptit valitsimme niin, että jokaiseen vuoden aikaan suunnittelemme neljä reseptiä raaka-aineista, jotka ovat meille tärkeitä ja muutenkin loistavia tuotteita joita kuuluisi käyttää enemmän. Yhteistyökumppaneita kirjaa varten emme ole vielä hankkineet, koska kyseessä on vielä raakile ja pelkkä suunnitelma/pohja kirjaa varten.
Tällä opinnäytetyöllä uskomme edistävän satokauden tuotteiden käyttöä ja kannustamme ihmisiä rohkeasti kokeilemaan uusia raaka-aineita. Työllä rohkaisemme varmasti kaikkia kokeilemaan erilaisia ruokalajeja tutuistakin raaka-aineista.
Työssämme olemme pohtineet ihmisten suhtautumista sesongin- ja satokaudentuotteisiin. Pohjustimme asiaa tekemällä webropol-kyselyn ihmisten tietoisuudesta satokauden tuotteista. Kyselyn myötä ilmeni, että keittokirja satokauden tuotteista olisi tarpeellinen.
Kirjaan on suunniteltu jo reseptit. Reseptit valitsimme niin, että jokaiseen vuoden aikaan suunnittelemme neljä reseptiä raaka-aineista, jotka ovat meille tärkeitä ja muutenkin loistavia tuotteita joita kuuluisi käyttää enemmän. Yhteistyökumppaneita kirjaa varten emme ole vielä hankkineet, koska kyseessä on vielä raakile ja pelkkä suunnitelma/pohja kirjaa varten.
Tällä opinnäytetyöllä uskomme edistävän satokauden tuotteiden käyttöä ja kannustamme ihmisiä rohkeasti kokeilemaan uusia raaka-aineita. Työllä rohkaisemme varmasti kaikkia kokeilemaan erilaisia ruokalajeja tutuistakin raaka-aineista.