Puun ja kuoren välissä ravintolassa : Väliportaan esimiehen johtamistyylit tamperelaisissa ravintoloissa
Koto, Juho Joonas (2018)
Koto, Juho Joonas
Tampereen ammattikorkeakoulu
2018
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018121221134
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018121221134
Tiivistelmä
Tämä opinnäytetyö pyrkii selvittämään, millaisia väliportaan esimiehiä Tamperelaisissa ravintoloissa työskentelee nykypäivänä. Opinnäytetyössä on teoriaosuus, joka käsittelee johtajuutta sekä johtamistyylien yhdistelemistä. Lisäksi teoriaosuudessa kerrotaan lyhyesti ravintola-alasta ja sen haasteista toimintaympäristönä Suomessa. Työssä on tutkimusosuus, joka on laadullinen haastattelu väliportaan esimiehille Tamperelaisissa ravintoloissa. Tätä lukua seuraa tulokset ja tulosten analysointi. Opinnäytetyön pohdinnassa kirjoitetaan tulosten ja tutkimuksen merkityksestä.
Opinnäytetyön tulokset esittävät, että väliportaan esimiehet pitävät palvelun laatua todella arvokkaana ja jakavat vastuuta alaisilleen kykyjen mukaan. Työ esittelee kolme johtajatyyppiä, jotka on nimetty heidän ja alaistensa välisen suhteen mukaan. Johtajatyypit ovat neuvotteleva-, hallitseva- ja tukeva johtaja. Opinnäytetyön tuloksien perusteella johtajien johtamistyylilajin valintaan vaikuttaa ennen kaikkeia heidän koulutuksensa ja persoonansa, joka näkyy siinä kuinka he priorisoivat ihmiskeskeisyyden ja selkeän toiminnan välillä.
Opinnäytetyön tulokset esittävät, että väliportaan esimiehet pitävät palvelun laatua todella arvokkaana ja jakavat vastuuta alaisilleen kykyjen mukaan. Työ esittelee kolme johtajatyyppiä, jotka on nimetty heidän ja alaistensa välisen suhteen mukaan. Johtajatyypit ovat neuvotteleva-, hallitseva- ja tukeva johtaja. Opinnäytetyön tuloksien perusteella johtajien johtamistyylilajin valintaan vaikuttaa ennen kaikkeia heidän koulutuksensa ja persoonansa, joka näkyy siinä kuinka he priorisoivat ihmiskeskeisyyden ja selkeän toiminnan välillä.