Suklaatryffelin säilyvyys
Panu, Taru (2019)
Panu, Taru
2019
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201905057660
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201905057660
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää suklaatryffeleiden mikrobiologista laatua, sekä tuotteiden säilyvyysaikaa.
Näytteitä tutkittiin laboratoriossa joulukuussa 2017 sekä tammi-helmikuussa 2018. Tutkittavaksi valittiin yhteensä 16 eri tryffelimakua, jotka oli valmistettu eri aikoihin. Näytteistä analysoitiin vesiaktiivisuus, kosteuspitoisuus, sekä yleisimpiä pilaaja-mikrobeja, jotka kyseisissä tuotteissa saattaisivat esiintyä.
Mikrobiologiselta arvoltaan kaikista tryffeleistä otetut näytteet olivat hyviä, eivätkä ylittäneet suuntaa antavia raja-arvoja. Kymmenessä tryffelinäytteessä esiintyi me-sofiilisiä, aerobisia bakteereita, mutta niiden esiintyminen oli vähäistä, eikä jatko-toimenpiteisiin ole tarvetta ryhtyä.
Tutkimuksien avulla pystyttiin todentamaan yrityksen asettama kymmenenviikon säilyvyysajan olevan realistinen.
Näytteitä tutkittiin laboratoriossa joulukuussa 2017 sekä tammi-helmikuussa 2018. Tutkittavaksi valittiin yhteensä 16 eri tryffelimakua, jotka oli valmistettu eri aikoihin. Näytteistä analysoitiin vesiaktiivisuus, kosteuspitoisuus, sekä yleisimpiä pilaaja-mikrobeja, jotka kyseisissä tuotteissa saattaisivat esiintyä.
Mikrobiologiselta arvoltaan kaikista tryffeleistä otetut näytteet olivat hyviä, eivätkä ylittäneet suuntaa antavia raja-arvoja. Kymmenessä tryffelinäytteessä esiintyi me-sofiilisiä, aerobisia bakteereita, mutta niiden esiintyminen oli vähäistä, eikä jatko-toimenpiteisiin ole tarvetta ryhtyä.
Tutkimuksien avulla pystyttiin todentamaan yrityksen asettama kymmenenviikon säilyvyysajan olevan realistinen.