Houkutteleva työnantaja - ruokatuotannon johtamisen opiskelijan näkökulmaa
Johansson, Hanna-Malin (2019)
Johansson, Hanna-Malin
2019
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019052211335
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019052211335
Tiivistelmä
Hotelli- ja ravintola-alalla on jo pidemmän aikaa vallinnut henkilöstöpula, joka on levinnyt jo ympäri Suomea. Toimialalla on huutava pulaosaavasta työvoimasta, vaikka samaan aikaan ammattilaisia on työttöminä työnhakijoina. Parantuneen kilpailukyvyn vuoksi Suomeen on ennustettu maltillista talouskasvua vuosina 2019 ja 2020. Kuluttajien ostovoiman parantumi-nen näkyy myönteisesti ravintoloiden myynnissä ulkona syömisen lisääntymisenä, mutta myynnin kasvun este on ammattityövoiman saatavuus. Työ ravintola-alalla on kiireistä ja fyysisesti raskasta.
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli tutkia Haaga-Heliassa ruokatuotannon johtamista opiskelevien restonomiopiskelijoiden näkemyksiä siitä, millainen on houkutteleva työnantaja. Tutkimuksen alaongelmia olivat: Mitkä asiat vaikuttavat työnantajan valintaan? Mitä asioita työnantajassa arvostetaan? Miksi työnantaja herättää mielenkiinnon? Mitkä asiat motivoivat tekemään töitä? Tutkimus tehtiin keväällä 2019. Tutkimuksen tavoitteena oli tuottaa ajankoh-taista tietoa työnantajille ruokatuotannon johtamisen opiskelijoiden työnantajamielikuvasta.
Tutkimus oli kvantitatiivinen eli määrällinen kyselytutkimus. Kysely tehtiin valmiiksi laadituilla kyselylomakkeilla, jotka olin tulostanut ja numeroinut valmiiksi. Kysely suoritettiin Haaga-Helian ruokatuotannon opiskelijoiden lähiopetuksen aikana huhtikuussa 2019. Kyselyyn vas-tasi kaikkien kolmen vuosikurssin opiskelijoita. Kyselyyn vastasi yhteensä 50 ruokatuotannon johtamisen opiskelijaa. Kyselyn aineisto analysoitiin Webropol- ohjelmalla.
Ruokatuotannon johtamista opiskelevien restonomiopiskelijoiden mielestä houkutteleva työnantaja on sellainen, joka arvostaa työntekijöitä ja huolehtii heidän hyvinvoinnistansa, tarjoaa kilpailukykyisen palkan ja hyvät työsuhde-edut. Vastaajille oli tärkeää, että he voivat edetä urallaan yhtiössä ja saada vastuullisia ja mielenkiintoisia työtehtäviä, joihin heillä on mahdollisuus itse vaikuttaa. Vastaajat arvostavat hyvää ja kannustavaa esimiestä sekä hy-vää työilmapiiriä, jossa ote on tiukka mutta kuitenkin samaan aikaan sopivan rento.
Tutkimukseni mukaan ruokatuotannon johtamista opiskelevat restonomiopiskelijat haluavat tehdä töitä tulevaisuudessa tuotekehityksen parissa, esimiestehtävissä ja myös myynti- ja markkinointitehtävät kiinnostavat heitä. He ovat kiinnostuneita myös yrittäjyydestä, joka joh-tuu varmasti erikoistumisalaopinnoista. Kolmannes vastaajista oli kiinnostunut opetustehtä-vistä. Tuloksissa kävi myös ilmi, että monet kyselyyn vastanneet opiskelijat haluavat työllis-tyä muualle kuin ravintola-alalle.
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli tutkia Haaga-Heliassa ruokatuotannon johtamista opiskelevien restonomiopiskelijoiden näkemyksiä siitä, millainen on houkutteleva työnantaja. Tutkimuksen alaongelmia olivat: Mitkä asiat vaikuttavat työnantajan valintaan? Mitä asioita työnantajassa arvostetaan? Miksi työnantaja herättää mielenkiinnon? Mitkä asiat motivoivat tekemään töitä? Tutkimus tehtiin keväällä 2019. Tutkimuksen tavoitteena oli tuottaa ajankoh-taista tietoa työnantajille ruokatuotannon johtamisen opiskelijoiden työnantajamielikuvasta.
Tutkimus oli kvantitatiivinen eli määrällinen kyselytutkimus. Kysely tehtiin valmiiksi laadituilla kyselylomakkeilla, jotka olin tulostanut ja numeroinut valmiiksi. Kysely suoritettiin Haaga-Helian ruokatuotannon opiskelijoiden lähiopetuksen aikana huhtikuussa 2019. Kyselyyn vas-tasi kaikkien kolmen vuosikurssin opiskelijoita. Kyselyyn vastasi yhteensä 50 ruokatuotannon johtamisen opiskelijaa. Kyselyn aineisto analysoitiin Webropol- ohjelmalla.
Ruokatuotannon johtamista opiskelevien restonomiopiskelijoiden mielestä houkutteleva työnantaja on sellainen, joka arvostaa työntekijöitä ja huolehtii heidän hyvinvoinnistansa, tarjoaa kilpailukykyisen palkan ja hyvät työsuhde-edut. Vastaajille oli tärkeää, että he voivat edetä urallaan yhtiössä ja saada vastuullisia ja mielenkiintoisia työtehtäviä, joihin heillä on mahdollisuus itse vaikuttaa. Vastaajat arvostavat hyvää ja kannustavaa esimiestä sekä hy-vää työilmapiiriä, jossa ote on tiukka mutta kuitenkin samaan aikaan sopivan rento.
Tutkimukseni mukaan ruokatuotannon johtamista opiskelevat restonomiopiskelijat haluavat tehdä töitä tulevaisuudessa tuotekehityksen parissa, esimiestehtävissä ja myös myynti- ja markkinointitehtävät kiinnostavat heitä. He ovat kiinnostuneita myös yrittäjyydestä, joka joh-tuu varmasti erikoistumisalaopinnoista. Kolmannes vastaajista oli kiinnostunut opetustehtä-vistä. Tuloksissa kävi myös ilmi, että monet kyselyyn vastanneet opiskelijat haluavat työllis-tyä muualle kuin ravintola-alalle.