Uusimmat viitteet

  • Matkailualan opettajan työn muutos ammatillisen koulutuksen reformissa 

    Nykyri, Kaisa (Savonia-ammattikorkeakoulu, 2017)
    Ammatillisen koulutuksen reformi on toteutumassa, ja uusia ammatilliseen koulutukseen vaikuttavia lakeja ja asetuksia astuu voimaan 1.1.2018 alkaen. Kaikkien alojen tutkintojen perusteet uusiutuvat ja alojen ammatillisten ...
  • Kokouspalveluiden kehittäminen : Original Sokos Hotel Seurahuone Savonlinna 

    Sallinen, Eeva (Savonia-ammattikorkeakoulu, 2017)
    Tämän opinnäytetyön tarkoituksena on tutkia ja kehittää Savonlinnan Original Sokos Hotel Seurahuoneen kokouspalveluita. Tavoitteena on löytää kehitysideoita asiakkaiden mielipiteitä ja toiveita selvittämällä sekä tulevaisuuden ...
  • Haaveena yrittäjyys : liiketoimintasuunnitelma tutuksi 

    Heimonen, Viivi (Savonia-ammattikorkeakoulu, 2017)
    Opinnäytetyöni tarkoituksena on ollut tutustua liiketoimintasuunnitelmaan itse suunnitellun yrityksen avulla. Työllä ei ole ulkopuolista toimeksiantajaa, vaan se perustui kirjoittajan omiin haaveisiin yrittäjyydestä. Yritys ...
  • Lounasruoan asiakastyytyväisyys : Ravintola Sulo 

    Torvinen, Minna (Savonia-ammattikorkeakoulu, 2017)
    Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää asiakkaiden tyytyväisyys ravintola Sulon lounaaseen. Lisäksi haluttiin tietää, mitkä tekijät vaikuttavat lounaspaikan valintaan ja mitä ravintola Sulon asiakkaat haluavat lounaalta. ...
  • Vaihtoehtoiset majoitusmuodot Suomessa ja maailmalla 

    Manne, Reija (Savonia-ammattikorkeakoulu, 2017)
    Opinnäytetyön tavoitteena oli perehtyä jakamistalouteen ja sitä kautta vaihtoehtoisiin majoitusmuotoihin (Couchsurfing ja Airbnb), tuoda esiin sosiologista näkökulmaa aiheeseen, sekä tutkia kyselyn kautta mitä majoitusmuotoja ...
  • Elämyksiä avotulilta 

    Laatikainen, Markku (Savonia-ammattikorkeakoulu, 2017)
    Ruokamatkailu Suomessa kasvaa jatkuvasti. Ruokapalveluja tarjoavien yritysten tavoitteena on tuottaa kiinnostavia ja erottuvia palveluja, jotka ovat ainutlaatuisia ja mieleenpainuvia elämyskokonaisuuksia. Tämän toiminnallisen ...
  • Maiseman Monet Merkitykset -kotiseutulautapeli : lautapeli Nilsiän kylästä 

    Komulainen, Monika; Korhonen, Sanna (Savonia-ammattikorkeakoulu, 2017)
    Opinnäytetyö on tehty toimeksiantona, jonka toimeksiantajana toimi Seija Nerg, Luontopelit Nature Games. Opinnäytetyön aiheena on Nilsiän kylään pohjautuva lautapeli. Peli on osa itsenäisen Suomen juhlavuoden Suomi 100 ...
  • Kannattavan kamppailu-urheilutapahtuman järjestäminen : case Art of Fight 

    Suistola, Antti (Savonia-ammattikorkeakoulu, 2017)
    Tämän opinnäytetyön tavoitteena on tapahtumakonseptin kannattavuuden kehittäminen Art of Fight kamppailu-urheilutapahtumalle. Opinnäytetyön toimeksiantajana toimi Art of Fight tapahtuman järjestäjä Oulun Kamppailuklubi Oy. ...
  • Kohti ruokamaakuntaa 2020 : selvitys Kuopion alueen yritysten arvoista ja valmiudesta sitoutua European Region of Gastronomy -verkoston toimintaperiaatteisiin 

    Hinkkanen, Jenni (Savonia-ammattikorkeakoulu, 2017)
    Opinnäytetyön aiheena oli tehdä haastattelututkimus, jossa tutkitaan Kuopion alueen matkailu- ja ravitsemisalan yritysten kiinnostusta European Region of Gastronomy –tunnustusta kohtaan sekä sitä, että kohtaavatko yritysten ...
  • Pikahäät - lyhyt aikataulu, loistava lopputulos : hääpari Laakkonen 

    Julkunen, Jenna; Laakkonen, Ida (Savonia-ammattikorkeakoulu, 2017)
    Opinnäytetyömme on toiminnallinen opinnäytetyö ja osana opinnäytetyötämme järjestämme hääjuhlan. Pohdimme vaihe vaiheelta, mitä kaikkea vaaditaan onnistuneen hääjuhlan järjestämiseen. Meidän tilanteemme toimeksiantajan ...
  • Asiakastyytyväisyyskysely : case Wanhan Kulman Puoti 

    Hyttinen, Hanne (Savonia-ammattikorkeakoulu, 2017)
    Opinnäytetyön aiheena oli asiakastyytyväisyyskyselyn laatiminen ja toteuttaminen Joensuussa sijaitsevalle lähi- ja luomuruokakauppa Wanhan Kulman Puodille. Kyselyssä tutkittiin asiakkaiden tyytyväisyyttä kaupan tarjoamiin ...
  • Salad & sandwich -baarin kehittämissuunnitelma : case Coffee House Jumbo 

    Humalajoki, Saija (Savonia-ammattikorkeakoulu, 2017)
    Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää, miten Coffee House Jumbon salad & sandwich -baaria voisi kehittää kahvilan asiakkaiden toiveiden mukaan. Tarkoituksena oli myös ottaa selvää millaisia ovat salaattibaarin ...
  • Päivätoiminnan asiakaskokemus Mäntyharjun Savosetissa 

    Kokkonen, Tuija (Savonia-ammattikorkeakoulu, 2017)
    Tämän opinnäytetyön tarkoitus oli selvittää päivätoimintaan osallistuvien kehitysvammaisten asiakaskokemusta Mäntyharjun Savosetissa. Vastaavaa tutkimusta ei ole ennen Mäntyharjun Savosetissa tehty. Tutkimustuloksista ...
  • Kannattavuuslaskelmat matkailu- ja ravitsemisalalla : case Kuopio Wine Festival 

    Rantsi, Markus (Savonia-ammattikorkeakoulu, 2017)
    Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää Osuuskauppa PeeÄssän järjestämän Kuopio Wine Festivalin ruokakadun kannattavuus. Toisena tutkimuskohteena oli lauantai-iltapäivinä järjestettyjen ilmaisaukioloaikojen kannattavuus. ...
  • Lounaslistan kehittäminen ja markkinointi : Ravintola Huviretki Kuopio 

    Mehtonen, Heli (Savonia-ammattikorkeakoulu, 2017)
    ”Markkinointi on vastuullinen, suhteisiin ja yhteisöllisyyteen pohjautuva ajattelu- ja toimintatapa, jonka avulla luodaan myyvä, kilpailukykyinen ja eri osapuolille arvoa tuottava tarjooma vuorovaikutteisesti toimien.” ...

Näytä lisää