"Se ei näy mediassa" - Miten catering-alasta saadaan nuoria kiinnostava
Eronen, Jaana; Laakkonen, Eija (2006)
Eronen, Jaana
Laakkonen, Eija
Jyväskylän ammattikorkeakoulu JAMK University of Applied Sciences
2006
Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Teosta voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:jamk-60
https://urn.fi/URN:NBN:fi:jamk-60
Tiivistelmä
Kehittämishankkeen tarkoituksena oli selvittää kyselyn avulla 14-16 vuotiaiden peruskoululais-ten mielikuvaa catering-alasta. Kyselyn teimme Joensuun Pataluodon 9 luokkalaisille ja Viini-järven koulun 8-9 luokkalaisille. Kyselyyn vastasi 255 peruskoulun oppilasta. Selvityksemme perusteella nuorten kiinnostus oli selvästi ravintolakokin ammattiin, mutta catering-alan kiinnostavuutta saataisiin lisäämällä nuorille tietoa itse alasta. Koulujen ja työpaikko-jen samoin peruskoulujen ja ammattiopistojen välistä yhteistyötä olisi hyvä lisätä, jotta ajankoh-tainen tieto alankehityksestä tavoittaisi kaikki osapuolet. Tärkeimpinä nuorten ammatinvalintaan vaikuttavina tekijöinä pidettiin mielikuvaa, kokemuksia ja tietoa alasta. Catering-alan koulutuksen tunnettavuutta tulisi lisätä, sillä se oli tämän selvityk-sen pohjalta kohtalainen. The purpose of the development plan was to clarify by means of questioners the image that have the 14-15 years old young people about catering - field. We have made the questioner tothe 9 years gradual schoolchildren from the school of Pataluoto in Joensuu, and8-9 years grad-ual schoolchildren from the school of Viinijärvi. 255 of them have answered the guestioners. The result of our research shows clearly the interest of young children on the profession of restaurant cook. Furthermore, the interest on catering field would have increased if they would have increasing information. It would be good to increase the co-operation between as well the schools and the workplaces as between the basic schools and the professional schools in order that current knowledge concerning the development of the field would profit to all of them. The most important factors influencing the choice of the young people's professions are con-sidered to be the image, their experiences and the information about the field. The well - know ness of the education in catering - field, which, according to our investigation, is moderate, should be increased.