Ruoveden kunnan ruokapalvelu henkilöstön ammatillisen osaamisen kehittäminen
Joenperä, Tuula (2007-05-28)
Joenperä, Tuula
Jyväskylän ammattikorkeakoulu JAMK University of Applied Sciences
2007-05-28
Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Teosta voi lukea ja tulostaa
henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:jamk-1183448062-7
https://urn.fi/URN:NBN:fi:jamk-1183448062-7
Tiivistelmä
Käsittelen kehittämishankkeessani koulutuksen tarvetta sekä työyhteisön yhteishengen ja työhyvinvoinnin soveltuvuutta ruokapalveluyksikössä. Henkilöstö on yksi tärkein tuloksentekijä. Toimintaympäristön muutokset sekä tiedon, tekniikan, toimintaorganisaation ja kulttuurin muuttuminen vaikuttavat koulutustarpeen syntymiseen. Ravinnon tarpeen tyydyttäminen on yksi ihmisen perustarpeita. Ruokapalvelujärjestelmän toimivuus on asiakkaan kannalta varsin oleellinen asia. Tavoitteena on oppiva, tarpeen mukaan muuntuva ja motivoiva organisaatio. Pohdin, millä keinoin voidaan myötävaikuttaa työmenetelmien muuttumiseen ja työskentelytavan muovautumiseen toimivaksi työyhteisöksi, jossa henkilöt kunnioittavat toinen toisiaan, hyödyntävät toistensa osaamista ja toimivat yhteiseksi hyväksi työyhteisössä. Miten toimia, kun erilaisuus tuottaa ongelmia. Miten johtaa, ohjata ja motivoida erilaisia ihmisiä työpaikalla. Kehittämishankkeen punaisena lankana on koulutuksen, työelämäyhteyksien ja hyvinvoinnin uudistaminen, jatkuva kehittäminen kohti tulevaisuutta, oman toiminnan jatkuva tutkiminen ja siitä parhaiden käytäntöjen löytäminen.