Viinioppaan laatiminen ravintola Kaariniin
Virtanen, Riikka (2010)
Virtanen, Riikka
Seinäjoen ammattikorkeakoulu
2010
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2010112315118
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2010112315118
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli luoda selkeä ja tiivis viiniopas ravintola Kaariniin, joka sijaitsee SeAMK ravitsemisalan toimipisteessä Kauhajoella. Ravintola Kaa-rinissa ei ole ennestään viineihin liittyvää opasta. Työhön kuului myös valita uudet viinit ravintolaan.
Viinioppaassa on kerrottu, miten viiniä nautitaan (katsominen, haistaminen ja maistaminen), missä lämpötilassa viiniä säilytetään ja tarjoillaan. Lisäksi oppaassa on käsitelty ruuan ja viinin yhdistämistä. Oppaassa on myös kerrottu ravintola Kaarinin uusista viineistä ja siitä, mille ruualle ne sopivat. Viinien valinnassa on otettu huomioon hinta, saatavuus ja rypälelajit.
Opinnäytetyön teoriaosuudessa käsitellään viinin valmistamista, keräämisestä pullottamiseen. Viinin valmistamisessa on monta vaihetta: kerääminen, murskaaminen, puristaminen, käyminen ja pullotus. Työssä vertaillaan mitä eroja on valko- ja punaviinin valmistuksessa. Punaviini käy läpi malolaktisen käymisen, missä karvaat hapot muuttuvat bakteerin avulla pehmeämmäksi.
Työhön on myös otettu ruuan ja viinin yhdistäminen, siinä kerrotaan mitä perus-makuja ihminen maistaa ja mitä perusmakuja viinissä on. Työssä on kerrottu ylei-sesti minkä tyyppiset viinit sopivat millekin ruualle. Aineisto on kerätty viiniin ja ruokaan liittyvistä kirjoista ja Internet -lähteistä.
Työn tuloksena saatiin selkeä viiniopas ravintola Kaariniin, mikä otetaan käyttöön Kaarinissa ja vähitellen uudet viinit.
Avainsanat: viinit, ravintolat ja ruoka
Viinioppaassa on kerrottu, miten viiniä nautitaan (katsominen, haistaminen ja maistaminen), missä lämpötilassa viiniä säilytetään ja tarjoillaan. Lisäksi oppaassa on käsitelty ruuan ja viinin yhdistämistä. Oppaassa on myös kerrottu ravintola Kaarinin uusista viineistä ja siitä, mille ruualle ne sopivat. Viinien valinnassa on otettu huomioon hinta, saatavuus ja rypälelajit.
Opinnäytetyön teoriaosuudessa käsitellään viinin valmistamista, keräämisestä pullottamiseen. Viinin valmistamisessa on monta vaihetta: kerääminen, murskaaminen, puristaminen, käyminen ja pullotus. Työssä vertaillaan mitä eroja on valko- ja punaviinin valmistuksessa. Punaviini käy läpi malolaktisen käymisen, missä karvaat hapot muuttuvat bakteerin avulla pehmeämmäksi.
Työhön on myös otettu ruuan ja viinin yhdistäminen, siinä kerrotaan mitä perus-makuja ihminen maistaa ja mitä perusmakuja viinissä on. Työssä on kerrottu ylei-sesti minkä tyyppiset viinit sopivat millekin ruualle. Aineisto on kerätty viiniin ja ruokaan liittyvistä kirjoista ja Internet -lähteistä.
Työn tuloksena saatiin selkeä viiniopas ravintola Kaariniin, mikä otetaan käyttöön Kaarinissa ja vähitellen uudet viinit.
Avainsanat: viinit, ravintolat ja ruoka