Itsesääntely ravintola-alalla : vaihtoehtoisella sääntelyllä vastuullista yritystoimintaa
Järvinen, Tiina (2010)
Järvinen, Tiina
Turun ammattikorkeakoulu
2010
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2010112615810
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2010112615810
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena on tutkia itsesääntelyn eri keinoja vaihtoehtoisena ja vapaaehtoisena sääntelynä lainsäädännön rinnalla ravintola-alalla. Työssä tarkastellaan sekä itsesääntelyä yleensä ja mitä eri itsesääntelykeinoja on olemassa kuin myös miten itsesääntelyä on käytettävissä ravintola-alalla. Opinnäytetyössä tarkastellaan itsesääntelyn vaikutusta arvoketjussa ja perehdytään myös ravintola-alaan yleisesti.
Työn tarkoituksena on luoda kuva itsesääntelyn mahdollisuuksista tarkasteluun valitulla toimialalla. Tutkimusmenetelmänä on käytetty kvalitatiivista tutkimusta, joka on perustunut olemassa olevan aineiston tutkimiseen ja analysointiin. Erityisesti on pyritty tutkimaan ravintola-alan julkaisuja ja artikkeleita ja näin pyritty pitämään lähdeaineisto ajankohtaisena. Tarkastelu on pyritty pitämään toimialakohtaisena ja esimerkkien avulla esittää miten itsesääntely toteutuu yksittäisen yrityksen tasolla.
Työn lopputuloksena pohditaan ravintola-alalla esiintyvää itsesääntelyä ja sen hyötyjä ja mahdollisia haittoja alalla toimijoille.
Työn tarkoituksena on luoda kuva itsesääntelyn mahdollisuuksista tarkasteluun valitulla toimialalla. Tutkimusmenetelmänä on käytetty kvalitatiivista tutkimusta, joka on perustunut olemassa olevan aineiston tutkimiseen ja analysointiin. Erityisesti on pyritty tutkimaan ravintola-alan julkaisuja ja artikkeleita ja näin pyritty pitämään lähdeaineisto ajankohtaisena. Tarkastelu on pyritty pitämään toimialakohtaisena ja esimerkkien avulla esittää miten itsesääntely toteutuu yksittäisen yrityksen tasolla.
Työn lopputuloksena pohditaan ravintola-alalla esiintyvää itsesääntelyä ja sen hyötyjä ja mahdollisia haittoja alalla toimijoille.