ASIAKASTYYTYVÄISYYSTUTKIMUS JA KEHITYSEHDOTUKSET : Case Lupsakka
Mäki-Kanto, Henni (2010)
Mäki-Kanto, Henni
Vaasan ammattikorkeakoulu
2010
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2010120517158
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2010120517158
Tiivistelmä
Lupsakka on Karijoella sijaitseva ruokapaikka, jonka toiminta keskittyy pääasiassa lounastoimintaan. Yhtenä opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää Lupsakan asiakastyytyväisyyden tasoa sekä toisena tavoitteena oli tuoda esiin tärkeimpiä kehittämiskohteita ja niiden pohjalta ideoida Lupsakkaan jotakin uutta. Opinnäyteyö alkaa johdannosta, jonka jälkeen teoriaosuudessa käsitellään asiakaspalvelua ja asiakastyytyväisyystutkimusta. Myös yrityksestä kerrotaan taustatietoa, jonka jälkeen selvitetään tutkimusmenetelmiä ja tarkastellaan tutkimuksen tuloksia.
Asiakastyytyväisyystutkimus oli kvantitatiivinen ja se toteutettiin puolistrukturoidun kaavakkeen avulla. Kyselylomakkeita jaettiin kesäkuussa 2010 Lupsakan asiakkaille. Syksyllä 2010 saadut vastaukset käsiteltiin. Asiakastyytyväisyyskyselyn tuloksissa selvisi, että Lupsakan asiakkaat olivat todella tyytyväisiä saamiinsa palveluihin. Ruoat ovat asiakkaiden mielestä maukkaita ja paikan suosikki on pizzat. Kehitysehdotuksissa on muun muassa jälkiruoan lisääminen lounaan yhteyteen ja uutuuksia ruokalistalle. Asiakkaiden toiveissa oli esimerkiksi meksikolaistyyppisiä ruokalajeja listalle, josta sain idean ehdottaa Lupsakalle teemapäivien ja teemaviikonloppujen järjestämistä.
Asiakastyytyväisyystutkimus oli kvantitatiivinen ja se toteutettiin puolistrukturoidun kaavakkeen avulla. Kyselylomakkeita jaettiin kesäkuussa 2010 Lupsakan asiakkaille. Syksyllä 2010 saadut vastaukset käsiteltiin. Asiakastyytyväisyyskyselyn tuloksissa selvisi, että Lupsakan asiakkaat olivat todella tyytyväisiä saamiinsa palveluihin. Ruoat ovat asiakkaiden mielestä maukkaita ja paikan suosikki on pizzat. Kehitysehdotuksissa on muun muassa jälkiruoan lisääminen lounaan yhteyteen ja uutuuksia ruokalistalle. Asiakkaiden toiveissa oli esimerkiksi meksikolaistyyppisiä ruokalajeja listalle, josta sain idean ehdottaa Lupsakalle teemapäivien ja teemaviikonloppujen järjestämistä.