Uusimmat viitteet

  • Litiumtestin kehittäminen liekkifotometrille referenssimenetelmän mukaisesti 

    Nordberg, Tea (Metropolia Ammattikorkeakoulu, 2018)
    Työn tarkoitus oli kehittää BWB-XP-liekkifotometrille litiumreferenssimenetelmä, jolla voidaan testata litiumin jäljitettävyys referenssimateriaaleihin. Referenssimateriaalina tässä toimii litiumstandardi, johon verrataan ...
  • Kasvisten prosessoinnin vaikutus vuokaleivontaan 

    Karvinen, Antti (Metropolia Ammattikorkeakoulu, 2018)
    Työn tarkoituksena oli tutkia kasvisten esikäsittelyjen vaikutusta vuokaleivonnassa. Tavoitteena oli selvittää eri esikäsittelyjen vaikutuksia leivottavuuteen, makuun, kokoon ja säilyvyyteen. Kasvisten määrä leivässä ...
  • Krumpin MCC paahtomallin NIR-kalibraation kehitys 

    Hannunen, Katriina (Metropolia Ammattikorkeakoulu, 2018)
    Tämän insinöörityö tehtiin Fazer Makeiset Oy:lle. Insinöörityössä oli tavoitteena luoda kalibraatiosuora NIRS DS2500 -mittauslaitteelle. Kalibraatiosuora kehitettiin, jotta voitaisiin mitata krumppi-massan paahtomallista ...
  • Paananen_Saana_Insinöörityö 

    Paananen, Saana (Metropolia Ammattikorkeakoulu, 2018)
    Tämä insinöörityö tehtiin Valio Oy:n Tutkimus- ja tuotekehityskeskukselle. Työn tavoitteena oli käyttöönottaa laboratoriomittakaavan suklaanvalmistuslaite ja tutkia maitopohjaisten ingredienttien vaikutusta suklaan ...
  • Metallisten korujen ja korun osien kadmium- ja lyijypitoisuus sekä nikkelin liukenevuus 

    Pärnänen, Anneli (Metropolia Ammattikorkeakoulu, 2018)
    Insinöörityö suoritettiin Tukesissa, Turvallisuus- ja kemikaalivirastossa Suomessa. Insinöörityö on osa Euroopan kemikaaliviraston valvontafoorumin REACH-EN-FORCE-4 valvontaprojektia. Insinöörityössä tutkittiin ...
  • DNA-näytteiden puhdistuksen automatisointi Biomek-robotilla 

    Raimi, Viktor (Metropolia Ammattikorkeakoulu, 2018)
    Työssä käydään läpi polyetyleeniglykolipuhdistusprotokollan automatisointia Beckman Biomek NXp -pipetointirobotilla sekä pohditaan automatisoinnin vaiheita ja käyttäjäystävälli-syyttä, että turvallisuusaspekteja. DNA- ...
  • Biohajoavan kartonkipakkauksen käyttöönotto 

    Hänninen, Pekka (Metropolia Ammattikorkeakoulu, 2018)
    Insinöörityössä selvitettiin, onko Snafu Oy:llä mahdollisuutta ottaa käyttöön biohajoavaa Aegle Barrier Plus -kartonkipakkausta muovisen tuotepakkauksen tilalle Silmusalaatti -tuotteelleen. Tiedettiin, että uuden ...
  • Allergeenipesujen validointi 

    Lindman, Mia (Metropolia Ammattikorkeakoulu, 2018)
    Opinnäytetyön tavoitteena oli validoida sekä yrityksen pää- että sivutoimipisteen tuotannossa käytettävä puhdistusmenetelmä allergeenien suhteen. Tarkoituksena oli selvittää toimiiko aikaisemmin tutkimaton puhdistusmenetelmä ...
  • Elatusaineella täytettyjen yksiköiden puoliautomaattinen tarkastus 

    Lukumies, Tuija (Metropolia Ammattikorkeakoulu, 2018)
    Tämä insinöörityö tehtiin Orion Oyj:n mikrobiologiselle laadunvalvonnalle. Opinnäytetyön tarkoituksena oli tutkia, onko puoliautomaattinen tarkastuskone Seidenader sopiva elatusaineella täytettyjen yksiköiden tarkastamis ...
  • Annossalaattirasioiden sauman vahvuuden mittausmenetelmän kehittäminen 

    Koskinen, Janette (Metropolia Ammattikorkeakoulu, 2018)
    Insinöörityön tavoitteena oli löytää Apetit Ruoka Oy:lle toimiva menetelmä annossalaattirasioiden sauman vahvuuden mittaamiseen. Menetelmällä tuli pystyä mittaamaan sitä voimaa tai painetta, jolla muovisen rasian kanneksi ...
  • Solunsalpaajien vaikutus suolen limakalvon tiivisliitosproteiineihin 

    Launonen, Hanna (Metropolia Ammattikorkeakoulu, 2018)
    Syöpä on yksi yleisimmistä kuolinsyistä maailmassa. Syöpää hoidetaan muun muassa solunsalpaajilla eli sytostaateilla, jotka tuhoavat tehokkaasti syöpäsoluja estämällä niiden jakautumisen. Solunsalpaajat vaikuttavat kuitenkin ...
  • Suojakaasun vaikutukset täytettyjen leipien säilyvyyteen 

    Aarnisalo, Niina (Metropolia Ammattikorkeakoulu, 2017)
    Insinöörityössä verrattiin suojakaasuun ja ilmaan pakattujen täytettyjen leipien säilyvyyttä. Tavoitteena oli selvittää, onko suojakaasulla vaikutusta tuotteen säilyvyyteen ja laatuun. Opinnäytetyön toimeksiantajan kannalta ...
  • Korkeapaineprosessoinnin (HPP) käyttö kauratuotteiden valmistuksessa 

    Innanen, Veera (Metropolia Ammattikorkeakoulu, 2018)
    Tässä työssä tarkasteltiin korkeapaineprosessoinnin hyötyjä kauratuotteiden prosessoinnissa. Työn tarkoituksena oli selvittää, miten asiakasyritys voisi hyötyä korkeapainetekniikan käytöstä tuotteissaan ja minkälaisia ...
  • Paahtoprofiilin ja kahvilaadun vaikutus kahvin akryyliamidipitoisuuteen 

    Saarinen, Pirjo (Metropolia Ammattikorkeakoulu, 2018)
    Tämä työ tehtiin Oy Gustav Paulig Ab:n toimeksiantona. Työssä tutkittiin, miten vaaleapaahtoisen kahvin paahtoparametrien muuttaminen vaikuttaa paahdetun kahvin akryyliamidipitoisuuteen sekä kahvin fysikaalisiin ja ...
  • Alfa-amylaasientsyymiaktiivisuuden vaikutus ruis ja vehnäjauholeivonnassa 

    Tiitto, Johanna (Metropolia Ammattikorkeakoulu, 2017)
    Vehnä- ja ruisleivän laatuun vaikuttavia tekijöitä on useita; jauhoissa käytetyn viljan kasvatusolosuhteista aina leivontatekniikkaan. Tämän insinöörityön tavoitteena on selvittää ruis- ja vehnäjauhoissa luontaisestikin ...

Näytä lisää