Kasvisruokaviikkojen järjestäminen ravintola Introon
Ovaskainen, Kaisa (2010)
Ovaskainen, Kaisa
Savonia-ammattikorkeakoulu
2010
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2010121518276
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2010121518276
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli tuotekehittää kasvisruokateemaviikot Ravintolamestarit Oy:n omistamalle ravintola Baari & Grilli Introlle. Tavoitteena oli tuotekehittää kasvisruokalista, josta löytyisi annoksia mahdollisimman monelle eri kasvisruokavalion noudattajalle. Ruokien suunnittelussa oli otettava huomioon ravintolan liikeidea ja keittiön resurssit.
Teemaviikkojen ruokapalvelut toteutettiin ruokatuotantoprosessin mukaisesti. Tuotekehitystyö suoritettiin ravintola Intron keittiössä. Suunniteltuja kasvisruokia kokeiltiin ja yrityksen henkilökunnasta koostunut asiantuntijaraati arvioi ruoat käyttäen menetelmänä aistinvaraista arviointia. Arvioinnista jatkoon edenneisiin ruokaohjeisiin tehtiin tarvittavat muutokset ja valituista ohjeista koottiin teemaviikkojen ruokalista. Tuotekehityksen tuloksena kasvisruokalistalle tuli seitsemän erilaista pääruoka-annosta. Kasviruoista tehtiin annoskortit, joiden perusteella teemaviikkojen ruokalista hinnoiteltiin.
Teemaviikkojen toteutuksesta kerättiin asiakaspalautetta, jolla pyrittiin selvittämään teeman sekä ruokien onnistuneisuutta. Kyselylomakkeita jaettiin teemaviikon ruokia syöneille asiakkaille. Vastattuja lomakkeita saatiin 24 kappaletta. Kyselyn tuloksista selvisi, että asiakkaat pitivät teemasta ja suurin osa koki myös annokset onnistuneiksi.
Kasvisruokaviikkojen tuotekehitystyö hyödyttää ensisijaisesti ravintola Baari & Grilli Introa, mutta myös muita alalla toimivia ja kasvisruokien tuotekehityksestä kiinnostuneita.
Teemaviikkojen ruokapalvelut toteutettiin ruokatuotantoprosessin mukaisesti. Tuotekehitystyö suoritettiin ravintola Intron keittiössä. Suunniteltuja kasvisruokia kokeiltiin ja yrityksen henkilökunnasta koostunut asiantuntijaraati arvioi ruoat käyttäen menetelmänä aistinvaraista arviointia. Arvioinnista jatkoon edenneisiin ruokaohjeisiin tehtiin tarvittavat muutokset ja valituista ohjeista koottiin teemaviikkojen ruokalista. Tuotekehityksen tuloksena kasvisruokalistalle tuli seitsemän erilaista pääruoka-annosta. Kasviruoista tehtiin annoskortit, joiden perusteella teemaviikkojen ruokalista hinnoiteltiin.
Teemaviikkojen toteutuksesta kerättiin asiakaspalautetta, jolla pyrittiin selvittämään teeman sekä ruokien onnistuneisuutta. Kyselylomakkeita jaettiin teemaviikon ruokia syöneille asiakkaille. Vastattuja lomakkeita saatiin 24 kappaletta. Kyselyn tuloksista selvisi, että asiakkaat pitivät teemasta ja suurin osa koki myös annokset onnistuneiksi.
Kasvisruokaviikkojen tuotekehitystyö hyödyttää ensisijaisesti ravintola Baari & Grilli Introa, mutta myös muita alalla toimivia ja kasvisruokien tuotekehityksestä kiinnostuneita.