Nälkä kuuluu kaikille : Tampereen Harjun seurakunnan diakoniatyön työttömien ruokailu
Kangas, Pia (2011)
Kangas, Pia
Diakonia-ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201105025568
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201105025568
Tiivistelmä
Kangas, Pia. Nälkä kuuluu kaikille, Tampereen Harjun seurakunnan diakoniatyön työttömien ruokailu. Diak Itä, Pieksämäki, kevät 2011, s.26. Diakonia ammattikorkeakoulu, Sosiaalialan koulutusohjelma, Diakonisen sosiaalityön suuntautumisvaihtoehto, sosionomi(AMK) + diakoni.
Opinnäytetyöni tavoitteena oli selvittää, mitä Tampereen Harjun seurakunnan diakoniatyön työttömien ruokailu on ja sen historiatausta. Samalla kartoitettiin ruokailun työntekijätarvetta, työnjakoa ja sen mahdollista kehittämistä.
Aineisto työhön löytyi pääasiassa haastatteluiden avulla, muistioista, pöytäkirjoista sekä alan kirjallisuudesta ja internetistä.
Työskentelin Tampereen Harjun seurakunnan diakoniavustajana 1.10.2009-31.5.2011, jonka aikana toteutin hankkeen yhteistyössä seurakunnan kanssa. Tarkoituksena oli osana omaa työtä tarkastella ko. hanketta ja toteuttaa sitä.
Päätuloksena ja johtopäätöksinä hankkeesta nousi muutamia seikkoja. Ruokailun järjestämiseen ja työntekijöiden työnjaon uudelleen organisoimiseen tulee kiinnittää erityistä huomiota, jotta pystytään varmistamaan ruokailun järjestäminen. Samalla on syytä kiinnittää huomiota työntekijöiden omaan sekä fyysiseen että henkiseen jaksamiseen. Vapaaehtoisten määrän lisääminen on välttämätöntä sekä heidän työtehtäviensä muuttaminen. Hankkeen aikana perustettiin ruokailutiimi kehittämään ja hoitamaan ruokailua ja sen käytännön asioita. Sen on yhdessä Harjun diakoniatiimin ja seurakunnan kanssa aiheellista jatkaa ruokailutoiminnan kehittämistyötä. Näin pystytään turvaamaan diakoniatyön asiakkaille heidän tarvitsemansa ruokapalvelu.
Opinnäytetyöni tavoitteena oli selvittää, mitä Tampereen Harjun seurakunnan diakoniatyön työttömien ruokailu on ja sen historiatausta. Samalla kartoitettiin ruokailun työntekijätarvetta, työnjakoa ja sen mahdollista kehittämistä.
Aineisto työhön löytyi pääasiassa haastatteluiden avulla, muistioista, pöytäkirjoista sekä alan kirjallisuudesta ja internetistä.
Työskentelin Tampereen Harjun seurakunnan diakoniavustajana 1.10.2009-31.5.2011, jonka aikana toteutin hankkeen yhteistyössä seurakunnan kanssa. Tarkoituksena oli osana omaa työtä tarkastella ko. hanketta ja toteuttaa sitä.
Päätuloksena ja johtopäätöksinä hankkeesta nousi muutamia seikkoja. Ruokailun järjestämiseen ja työntekijöiden työnjaon uudelleen organisoimiseen tulee kiinnittää erityistä huomiota, jotta pystytään varmistamaan ruokailun järjestäminen. Samalla on syytä kiinnittää huomiota työntekijöiden omaan sekä fyysiseen että henkiseen jaksamiseen. Vapaaehtoisten määrän lisääminen on välttämätöntä sekä heidän työtehtäviensä muuttaminen. Hankkeen aikana perustettiin ruokailutiimi kehittämään ja hoitamaan ruokailua ja sen käytännön asioita. Sen on yhdessä Harjun diakoniatiimin ja seurakunnan kanssa aiheellista jatkaa ruokailutoiminnan kehittämistyötä. Näin pystytään turvaamaan diakoniatyön asiakkaille heidän tarvitsemansa ruokapalvelu.