Työajanseurantajärjestelmän uudistaminen elintarvikealan yrityksessä
Tamminen, Erno (2011)
Tamminen, Erno
Satakunnan ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201105188490
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201105188490
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön aiheena oli työajanseurantajärjestelmän uudistaminen elintarvikealan
yrityksessä. Tämä opinnäytetyö tehtiin Apetit Pakaste Oy:lle. Työn tarkoituksena oli työajanseurantajärjestelmän
kehittäminen yrityksen toimipisteissä Säkylässä ja Pudasjärvellä. Työn lähtökohtana oli vanhanaikaisen ja kankean järjestelmän korvaaminen ja tätä
kautta työajanseurannan helpottaminen sekä työtehokkuuden parantaminen. Vanhan järjestelmän suurimpia heikkouksia ovat ohjelmistopäivitysten ja muutosten
hankaluus sekä leimauspisteiden liian pieni määrä ja kaukainen sijainti työpisteiltä. Nykyinen järjestelmä työllistää myös työnjohtoa ja palkanlaskentaa aivan turhaan. Työ tehtiin keräämällä tietoa ja vaatimuksia eri tahoilta, jotka ovat järjestelmän kanssa tekemisissä. Lisäksi tutustumalla ja vertailemalla eri vaihtoehtoja pyrittiin kartoittamaan
parhaiten yrityksen tarpeisiin sopiva vaihtoehto.
yrityksessä. Tämä opinnäytetyö tehtiin Apetit Pakaste Oy:lle. Työn tarkoituksena oli työajanseurantajärjestelmän
kehittäminen yrityksen toimipisteissä Säkylässä ja Pudasjärvellä. Työn lähtökohtana oli vanhanaikaisen ja kankean järjestelmän korvaaminen ja tätä
kautta työajanseurannan helpottaminen sekä työtehokkuuden parantaminen. Vanhan järjestelmän suurimpia heikkouksia ovat ohjelmistopäivitysten ja muutosten
hankaluus sekä leimauspisteiden liian pieni määrä ja kaukainen sijainti työpisteiltä. Nykyinen järjestelmä työllistää myös työnjohtoa ja palkanlaskentaa aivan turhaan. Työ tehtiin keräämällä tietoa ja vaatimuksia eri tahoilta, jotka ovat järjestelmän kanssa tekemisissä. Lisäksi tutustumalla ja vertailemalla eri vaihtoehtoja pyrittiin kartoittamaan
parhaiten yrityksen tarpeisiin sopiva vaihtoehto.