Palvelujen tuotteistaminen Laivaravintola Prinsessa Armaadalle
Eeva, Aino (2011)
Eeva, Aino
Saimaan ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201105259520
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201105259520
Tiivistelmä
Opinnäytetyöni oli toiminnallinen opinnäytetyö, jonka aiheena oli palveluiden tuotteistaminen Laivaravintola Prinsessa Armaadalle. Tavoitteena oli suunnitella selkeät tuotepaketit ryhmäruokailuihin ja polttareihin. Projekti sisälsi ryhmäruokailun ruokatuotteiden suunnittelun ja niille annoskorttien tekemisen. Tuotteisiin kuuluu tila sekä ruokatuote. Tuotteet myös hinnoiteltiin yrityksen katetavoitteiden mukaisesti.
Raportin teoria koostui asiakassegmentoinnista, tuotteistamisesta, tuotekehitysprosessista ja katetuottolaskennasta. Katetuottolaskenta piti sisällään katetuottohinnoittelua, kannattavuuden tarkastelua ja annoskortin tekemisen ohjeet. Raportissa kuvailtiin uuden tuotteen matka alkaen ideasta päätyen myyntivalmiiksi tuotteeksi. Koko prosessi alkoi asiakaslähtöisyydestä ja jatkui tuotteistamisen ja tuotekehitysprosessin kautta katetuottolaskentaan loppuen hinnoitteluun. Opinnäytetyön teoriassa pohdittiin, minkälainen on hyvä tuote ja miten se syntyy.
Työn tuloksena saatiin aikaan tilauslounaslista, joka sisältää erilaisia ruokavaihtoehtoja ryhmille, jotka haluavat järjestää yksityistilaisuuksia Prinsessa Armaadan tiloissa, joko Veeran salissa tai saunatiloissa. Tilauslounaslista oli vuonna 2010 sesongin käytössä yrityksessä.
Raportin teoria koostui asiakassegmentoinnista, tuotteistamisesta, tuotekehitysprosessista ja katetuottolaskennasta. Katetuottolaskenta piti sisällään katetuottohinnoittelua, kannattavuuden tarkastelua ja annoskortin tekemisen ohjeet. Raportissa kuvailtiin uuden tuotteen matka alkaen ideasta päätyen myyntivalmiiksi tuotteeksi. Koko prosessi alkoi asiakaslähtöisyydestä ja jatkui tuotteistamisen ja tuotekehitysprosessin kautta katetuottolaskentaan loppuen hinnoitteluun. Opinnäytetyön teoriassa pohdittiin, minkälainen on hyvä tuote ja miten se syntyy.
Työn tuloksena saatiin aikaan tilauslounaslista, joka sisältää erilaisia ruokavaihtoehtoja ryhmille, jotka haluavat järjestää yksityistilaisuuksia Prinsessa Armaadan tiloissa, joko Veeran salissa tai saunatiloissa. Tilauslounaslista oli vuonna 2010 sesongin käytössä yrityksessä.