Toiminnan tehostaminen ilmailualan catering-yrityksen myyntituotevarastolla ja tuotannossa
Virtanen, Markus (2011)
Virtanen, Markus
Metropolia Ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201105188560
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201105188560
Tiivistelmä
Tämän insinöörityön aiheena oli tutkia Vantaa Catering Servicen verovapaan varaston ja sen tuotannon toimintoja ja pyrkiä havaitsemaan niissä vallitsevat ongelmat Lean-ohjauksen avulla. Työssä määritellään varaston toimintojen kannalta kaksi tärkeintä prosessia ja syvennytään niihin ja niiden ympärillä oleviin ongelmiin. Varaston toimintaa tutkitaan seitsemän turhuuden avulla, jonka jälkeen turhuuksille pohditaan korjausehdotuksia. Lisäksi pohditaan nykyisen kynällä ja paperilla hoidettavan sisäänlaskenta- ja kirjausmenetelmän uudistamista käsipäätelaitteen käyttöönotolla.
Työ tehtiin omien ja muiden työntekijöiden kokemusten ja näkemysten sekä esimiesten kanssa käytyjen keskustelujen perusteella. Teoreettinen puoli ja tarkastelu toteutettiin alan kirjallisuutta sekä koulutettua tietoa hyväksikäyttäen.
Tutkimuksessa varaston toiminnoista löydettiin lukuisia turhuuksia, joista osa oli peräisin varaston omista toimista ja osa muiden osastojen toiminnasta. Näihin turhuuksiin reagoiminen on toiminnan kehittämisen kannalta erittäin tärkeää, jotta jatkossa voitaisiin nostaa tuotannon tehokkuutta, varmuutta ja laadukkuutta.
Käsipääteprojektille mietittiin pohjatietoja ja sitä, mitä ominaisuuksia käsipäätteeltä haluttaisiin löytyvän, jotta sen käyttöönotto olisi mahdollisimman hyödyllistä ja kannattavaa yrityksen kannalta. Lopuksi käsipääteratkaisua ja sen tuomia vaikutuksia tarkasteltiin SWOT-analyysin avulla.
Saavuttujen tulosten ja näkemysten pohjalta yritys voi alkaa kehittää varaston toimintaa ja tuotannon läpimenoaikaa ja laadukkuutta poistaen samalla turhia työvaiheita muiltakin osastoilta.
Työ tehtiin omien ja muiden työntekijöiden kokemusten ja näkemysten sekä esimiesten kanssa käytyjen keskustelujen perusteella. Teoreettinen puoli ja tarkastelu toteutettiin alan kirjallisuutta sekä koulutettua tietoa hyväksikäyttäen.
Tutkimuksessa varaston toiminnoista löydettiin lukuisia turhuuksia, joista osa oli peräisin varaston omista toimista ja osa muiden osastojen toiminnasta. Näihin turhuuksiin reagoiminen on toiminnan kehittämisen kannalta erittäin tärkeää, jotta jatkossa voitaisiin nostaa tuotannon tehokkuutta, varmuutta ja laadukkuutta.
Käsipääteprojektille mietittiin pohjatietoja ja sitä, mitä ominaisuuksia käsipäätteeltä haluttaisiin löytyvän, jotta sen käyttöönotto olisi mahdollisimman hyödyllistä ja kannattavaa yrityksen kannalta. Lopuksi käsipääteratkaisua ja sen tuomia vaikutuksia tarkasteltiin SWOT-analyysin avulla.
Saavuttujen tulosten ja näkemysten pohjalta yritys voi alkaa kehittää varaston toimintaa ja tuotannon läpimenoaikaa ja laadukkuutta poistaen samalla turhia työvaiheita muiltakin osastoilta.