Mistä on unelmaravintola tehty? : lahtelaisten ajatuksia ravintolatarjonnasta
Vilkman, Henni; Rytteri, Ulla (2011)
Vilkman, Henni
Rytteri, Ulla
Lahden ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011060911629
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011060911629
Tiivistelmä
Tämä tutkimuksellisen opinnäytetyön tarkoituksena on kartoittaa, mitä mieltä lah-telaiset 25 – 40-vuotiaat kuluttajat ovat Lahden anniskeluravintolatarjonnasta. Tutkimuksella pyritään siis selvittämään, löytävätkö he mieleisensä illanviettopai-kan Lahden anniskeluravintolatarjonnasta, mitkä seikat vaikuttavat ravintolan valintaan sekä minkälainen olisi kohderyhmän unelmaravintola.
Opinnäytetyömme tietoperustassa kerromme ravintola-alan nykytilanteesta Suo-messa ja sen kehityksestä viime vuosina. Kerromme myös Lahden nykyisestä ra-vintolatarjonnasta. Keskitymme lähinnä Lahden keskustan suosituimpien anniske-luravintoloiden kartoittamiseen ja niiden olemukseen. Käymme myös läpi alan tuoreimpia trendejä sekä Suomessa että ulkomailla.
Lähdemateriaalina käytimme laajasti sekä painettuja että elektronisia lähteitä. Tärkeimpinä lähteinä toimivat alan lehdet, artikkelit ja kirjat sekä tutkimusmene-telmistä kertovat teokset. Lisäksi käytimme alaan liittyviä Internet-sivuja sekä olimme yhteydessä aluehallintovirastoon.
Tutkimusmenetelmänä on käytetty laadullista tutkimusta ja haastattelut on tehty puolistrukturoidun lomakkeen avulla huhtikuussa 2011. Vastausten analysoinnissa on käytetty ankkuroitua teoriaa eli grounded theory -menetelmää.
Yhteenvetona kerromme lahtelaisten unelmaravintolan ominaisuuksista ja heidän mietteitään Lahden ravintolatarjonnasta. Lisäksi pohdimme, miten alan uusimmat trendit kohtaavat vastaajien mielipiteiden kanssa. Kerromme myös miten anniske-luravintolan valitsemiseen vaikuttavat seikat ovat yhteydessä vastaajien unelma-ravintolan ominaisuuksiin.
Tutkimuksen tulosten perusteella voidaan todeta, että Lahden ravintolatarjonta ei ole 25 – 40-vuotiaiden mielestä tarpeeksi kattava ja että Lahteen kaivattaisiin jon-kinlaista yli 20-vuotiaille suunnattua yhdistelmäravintolaa.
Opinnäytetyömme tietoperustassa kerromme ravintola-alan nykytilanteesta Suo-messa ja sen kehityksestä viime vuosina. Kerromme myös Lahden nykyisestä ra-vintolatarjonnasta. Keskitymme lähinnä Lahden keskustan suosituimpien anniske-luravintoloiden kartoittamiseen ja niiden olemukseen. Käymme myös läpi alan tuoreimpia trendejä sekä Suomessa että ulkomailla.
Lähdemateriaalina käytimme laajasti sekä painettuja että elektronisia lähteitä. Tärkeimpinä lähteinä toimivat alan lehdet, artikkelit ja kirjat sekä tutkimusmene-telmistä kertovat teokset. Lisäksi käytimme alaan liittyviä Internet-sivuja sekä olimme yhteydessä aluehallintovirastoon.
Tutkimusmenetelmänä on käytetty laadullista tutkimusta ja haastattelut on tehty puolistrukturoidun lomakkeen avulla huhtikuussa 2011. Vastausten analysoinnissa on käytetty ankkuroitua teoriaa eli grounded theory -menetelmää.
Yhteenvetona kerromme lahtelaisten unelmaravintolan ominaisuuksista ja heidän mietteitään Lahden ravintolatarjonnasta. Lisäksi pohdimme, miten alan uusimmat trendit kohtaavat vastaajien mielipiteiden kanssa. Kerromme myös miten anniske-luravintolan valitsemiseen vaikuttavat seikat ovat yhteydessä vastaajien unelma-ravintolan ominaisuuksiin.
Tutkimuksen tulosten perusteella voidaan todeta, että Lahden ravintolatarjonta ei ole 25 – 40-vuotiaiden mielestä tarpeeksi kattava ja että Lahteen kaivattaisiin jon-kinlaista yli 20-vuotiaille suunnattua yhdistelmäravintolaa.