Ympäristöystävällisyys ravintolapalveluissa : Joutsenmerkki case: -Kongressikeskus Fellmanni
Matilainen, Päivi (2009)
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-200905273291
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-200905273291
Tiivistelmä
Opinnäytetyö käsittelee ravintolapalveluihin kohdistettavia ympäristövastuullisia näkökulmia. Ympäristökäsitteitä käytetään paljon viestimissä, mutta niiden merki-tys voi monelle olla vieras. Etenkin suuret teollisuusyritykset hyödyntävät ympä-ristöjohtamista toiminnassaan mutta palvelualoilla sen hyödynnettävyyttä ei vielä ymmärretä.
Työn tavoitteena on tarkoitus selvittää ympäristövastuullisia toimintatapoja yrityk-sessä. Mitä kaikkia asioita yrityksen on otettava huomioon pyrkiessään toimimaan ympäristövastuullisesti?
Kongressikeskus Fellmannin ravintolapalveluille on haettu vuonna 2008 ympäris-tömerkki Joutsenmerkkiä. Joutsenmerkin hakemisprosessin jälkeen Kongressikes-kus Fellmanni on kuudes Joutsenmerkillä varustettu ravintola Suomessa.
Ympäristömerkin edut yritystoiminnalle ovat selvät. Toimintaa tarkkailtaessa kiin-nitetään huomiota kohtiin, jotka korjaamalla saadaan palvelun laatua ja kustannus-tehokkuutta parannettua. Joutsenmerkin kriteereissä toiminnan taloudellisuus ja kestävä kehitys tulevat hyvin huomioiduiksi.
Ravintolapalveluiden saatua ympäristömerkin toiminnalleen, se on hyödynnettä-vissä hyvin markkinointiviestinnässä. Joutsenmerkin tunnistaa 90 prosenttia suo-malaisista. Merkillä on myös myönteinen imago, joka koostuu sanoista ympäristö, laatu, tulevaisuus ja luotettavuus.
Opinnäytetyö on toiminnallinen. Toiminnallisuus merkitsee koulutusmateriaalin koostamista sekä koulutuksen järjestämistä henkilökunnalle. Koulutuksessa pe-rehdytetään henkilökunta Joutsenmerkin vaikutuksiin heidän päivittäisessä työs-sään. Työssä on saatu toimeksiantoja myös kriteereihin kohdistuvien työkalujen suunnitteluun. Tarkastettavina ovat omavalvontasuunnitelman toimivuus sekä kemikaalien sopivuus Joutsenmerkin kriteereihin.
Työn tavoitteena on tarkoitus selvittää ympäristövastuullisia toimintatapoja yrityk-sessä. Mitä kaikkia asioita yrityksen on otettava huomioon pyrkiessään toimimaan ympäristövastuullisesti?
Kongressikeskus Fellmannin ravintolapalveluille on haettu vuonna 2008 ympäris-tömerkki Joutsenmerkkiä. Joutsenmerkin hakemisprosessin jälkeen Kongressikes-kus Fellmanni on kuudes Joutsenmerkillä varustettu ravintola Suomessa.
Ympäristömerkin edut yritystoiminnalle ovat selvät. Toimintaa tarkkailtaessa kiin-nitetään huomiota kohtiin, jotka korjaamalla saadaan palvelun laatua ja kustannus-tehokkuutta parannettua. Joutsenmerkin kriteereissä toiminnan taloudellisuus ja kestävä kehitys tulevat hyvin huomioiduiksi.
Ravintolapalveluiden saatua ympäristömerkin toiminnalleen, se on hyödynnettä-vissä hyvin markkinointiviestinnässä. Joutsenmerkin tunnistaa 90 prosenttia suo-malaisista. Merkillä on myös myönteinen imago, joka koostuu sanoista ympäristö, laatu, tulevaisuus ja luotettavuus.
Opinnäytetyö on toiminnallinen. Toiminnallisuus merkitsee koulutusmateriaalin koostamista sekä koulutuksen järjestämistä henkilökunnalle. Koulutuksessa pe-rehdytetään henkilökunta Joutsenmerkin vaikutuksiin heidän päivittäisessä työs-sään. Työssä on saatu toimeksiantoja myös kriteereihin kohdistuvien työkalujen suunnitteluun. Tarkastettavina ovat omavalvontasuunnitelman toimivuus sekä kemikaalien sopivuus Joutsenmerkin kriteereihin.