Lähiruokatapahtuman suunnittelu ja toteutus – Esimerkkinä Laurea Leppävaara
Kuivanen, Heini (2011)
Kuivanen, Heini
Laurea-ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011092013132
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011092013132
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli suunnitella ja toteuttaa lähiruokatapahtuma Laurea Leppävaarassa syksyllä 2009 sekä luoda malli lähiruokatapahtumalle. Toteutetun lähiruokatapahtuman tavoitteena oli herättää keskustelua lähiruoasta ja sen käytön mahdollisuuksista. Opinnäytetyö oli toiminnallinen ja sen toimeksiantajana toimi Laurea Leppävaara.
Opinnäytetyön teoriaosuus käsittelee tapahtuman suunnittelua ja toteutusta, lähiruokaa sekä toiminnallista opinnäytetyötä. Tapahtuman järjestämistä koskevassa osassa käydään läpi tapahtuman järjestämiseen liittyvät vaiheet aina suunnitteluvaiheen alusta tapahtuman toteutukseen ja purkuun. Lähiruokaa käsittelevässä teoreettisessa keskustelussa avataan lähiruoan määritelmiä, ominaisuuksia ja tuotantoa Suomessa sekä lähiruoan mahdollisuuksia ammattikeittiössä ostajan näkökulmasta.
Opinnäytetyön toiminnallisessa osassa käsitellään Laurea Leppävaarassa syksyllä 2009 järjestettyä lähiruokatapahtumaa. Lähiruokatapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa. Luvussa käsitellään Laurea Leppävaaraa organisaationa sekä lähiruokatapahtuman suunnittelua, toteutusta ja jälkitoimia. Lähiruokatapahtuman aikana jaettiin palautelomake, jolla osallistuneilta kerättiin palautetta tapahtuman onnistumisesta.
Laurea Leppävaaran pyrkimys on tehdä lähiruokatapahtumasta vuosittain toistuva opiskelijalähtöinen tapahtuma. Opinnäytetyön tavoitteena on luoda malli lähiruokatapahtumalle ja pyrkiä kehittämään vuoden 2009 toteutusta. Opinnäytetyön johtopäätöksissä annetaan erilaisia ehdotuksia vuoden 2009 toteutuksen parantamiseksi.
Opinnäytetyön teoriaosuus käsittelee tapahtuman suunnittelua ja toteutusta, lähiruokaa sekä toiminnallista opinnäytetyötä. Tapahtuman järjestämistä koskevassa osassa käydään läpi tapahtuman järjestämiseen liittyvät vaiheet aina suunnitteluvaiheen alusta tapahtuman toteutukseen ja purkuun. Lähiruokaa käsittelevässä teoreettisessa keskustelussa avataan lähiruoan määritelmiä, ominaisuuksia ja tuotantoa Suomessa sekä lähiruoan mahdollisuuksia ammattikeittiössä ostajan näkökulmasta.
Opinnäytetyön toiminnallisessa osassa käsitellään Laurea Leppävaarassa syksyllä 2009 järjestettyä lähiruokatapahtumaa. Lähiruokatapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa. Luvussa käsitellään Laurea Leppävaaraa organisaationa sekä lähiruokatapahtuman suunnittelua, toteutusta ja jälkitoimia. Lähiruokatapahtuman aikana jaettiin palautelomake, jolla osallistuneilta kerättiin palautetta tapahtuman onnistumisesta.
Laurea Leppävaaran pyrkimys on tehdä lähiruokatapahtumasta vuosittain toistuva opiskelijalähtöinen tapahtuma. Opinnäytetyön tavoitteena on luoda malli lähiruokatapahtumalle ja pyrkiä kehittämään vuoden 2009 toteutusta. Opinnäytetyön johtopäätöksissä annetaan erilaisia ehdotuksia vuoden 2009 toteutuksen parantamiseksi.