Elävän ravinnon käyttäjien näkemyksiä ruokavalion vaikutuksesta terveyteen
Telkkälä, Marjo (2011)
Telkkälä, Marjo
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011092713269
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011092713269
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena on tutkia miten elävä ravinto vaikuttaa niiden ihmisten terveyteen, jotka käyttävät sitä pääsääntöisenä ravintona.
Tutkimuksen tietoperusta on jaettu kuuteen eri osioon. Ensimmäisen osion teemana on elävän ravinnon historia. Vastaan muun muassa kysymyksiin mistä elävä ravinto on saanut alkunsa ja miten pitkään elävä ravinto on tunnettu Suomessa.
Toisen osion aihe on elävä ravinto. Siinä kerrotaan elävän ravinnon pääpiirteet, miten se esimerkiksi eroaa raakaravinnosta. Tässä osiossa kerrotaan myös opinnäytetyön keskeisestä asiasta, elävän ravinnon terveysvaikutuksista.
Kolmannessa osiossa kerrotaan raaka-aineista joita elävässä ravinnossa käytetään. Miksi vehnänorasmehu on niin tärkeässä osassa elävää ruokavaliota? Elävän ravinnon valmistamisesta kerrotaan neljännessä osiossa. Miksi raaka-aineiden idättäminen on tärkeää? Miksi ruokaa ei kuumenneta?
Viidennessä osiossa keskitytään muihin kasvisruokavalioihin. Mitä eroa on esimerkiksi semivegaanilla ja pescovegaanilla ja mitä syödään makrobioottisessa ruokavaliossa? Kuudennessa osiossa keskitytään kyselyn tulosten purkamiseen ja käsittelyyn. Samalla selviää onko elävä ravinto vaikuttanut vastaajien terveyteen ja jos on, niin miten?
Tutkimustulokset on kerätty kesän 2010 aikana lähettämällä kysely Elävän ravinnon yhdistys ry:n postituslistalla oleville henkilöille.
Tutkimuksen tietoperusta on jaettu kuuteen eri osioon. Ensimmäisen osion teemana on elävän ravinnon historia. Vastaan muun muassa kysymyksiin mistä elävä ravinto on saanut alkunsa ja miten pitkään elävä ravinto on tunnettu Suomessa.
Toisen osion aihe on elävä ravinto. Siinä kerrotaan elävän ravinnon pääpiirteet, miten se esimerkiksi eroaa raakaravinnosta. Tässä osiossa kerrotaan myös opinnäytetyön keskeisestä asiasta, elävän ravinnon terveysvaikutuksista.
Kolmannessa osiossa kerrotaan raaka-aineista joita elävässä ravinnossa käytetään. Miksi vehnänorasmehu on niin tärkeässä osassa elävää ruokavaliota? Elävän ravinnon valmistamisesta kerrotaan neljännessä osiossa. Miksi raaka-aineiden idättäminen on tärkeää? Miksi ruokaa ei kuumenneta?
Viidennessä osiossa keskitytään muihin kasvisruokavalioihin. Mitä eroa on esimerkiksi semivegaanilla ja pescovegaanilla ja mitä syödään makrobioottisessa ruokavaliossa? Kuudennessa osiossa keskitytään kyselyn tulosten purkamiseen ja käsittelyyn. Samalla selviää onko elävä ravinto vaikuttanut vastaajien terveyteen ja jos on, niin miten?
Tutkimustulokset on kerätty kesän 2010 aikana lähettämällä kysely Elävän ravinnon yhdistys ry:n postituslistalla oleville henkilöille.