Automatisoidun pastan ja riisin esikeittokattilan käyttöönotto ja työohjeiden teko
Saarinen, Tomi (2020)
Saarinen, Tomi
2020
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202005077818
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202005077818
Tiivistelmä
Opinnäytetyön toimeksiantajana toimi Suomen Nestle Oy:n lastenruokatehdas ja työ suoritettiin Turussa sijaitsevan lastenruokatehtaan tuotannossa. Opinnäytetyön tavoitteena oli ottaa käyttöön uusi automatisoitu pastan ja riisin esikeittokattila tuotannossa keitto-osastolla, jossa kaikki käytettävät raaka-aineet esivalmistellaan ennen keittokattiloilla tapahtuvaa keittoprosessia. Laitteen käyttöönoton lisäksi tavoitteena oli tehdä uudelle laitteelle työohjeet.
Opinnäytetyöhön sisältyi uudella laitteella tehtäviä testejä sekä testituloksien analysointia. Testituloksien perusteella laitteelle luotiin esikeitto-ohjelmat pastalle ja riisille sekä työohjeet sekä pastan että riisin esikeitolle. Työohjeiden teossa huomioitiin se, että ne ovat käyttäjille selkeät ja kattavat.
Entisessä esikeittoprosessissa oli ongelmia muun muassa työturvallisuudessa ja tuoteturvallisuudessa. Uuden automatisoidun esikeittokattilan tarkoituksena on helpottaa ja yhdenmukaistaa esikeittoprosessia sekä parantaa työtehtävän ja lopputuotteen turvallisuutta. The thesis was commissioned by the Nestlé Finland baby food factory and the work was carried out in the production of the factory in Turku. The aim of the thesis was to introduce a new automated precooking kettle for pasta and rice in the cooking department, where all raw materials are pre-prepared before the cooking process with cooking kettles. In addition to the commissioning of the device, the aim was to compile a standard operating procedure for the new device.
The thesis project included tests on the new device and an analysis of the test results. Based on the test results, precooking programs for pasta and rice were created for the device, as well as a standard operating procedure for precooking pasta and rice. Attention was paid to the clarity and comprehensiveness of the standard operating procedure.
In the former precooking process, there were problems with work safety and product safety. The purpose of the new automated precooking kettle is to facilitate and standardize the precooking process and improve work safety and the safety of the finished product.
Opinnäytetyöhön sisältyi uudella laitteella tehtäviä testejä sekä testituloksien analysointia. Testituloksien perusteella laitteelle luotiin esikeitto-ohjelmat pastalle ja riisille sekä työohjeet sekä pastan että riisin esikeitolle. Työohjeiden teossa huomioitiin se, että ne ovat käyttäjille selkeät ja kattavat.
Entisessä esikeittoprosessissa oli ongelmia muun muassa työturvallisuudessa ja tuoteturvallisuudessa. Uuden automatisoidun esikeittokattilan tarkoituksena on helpottaa ja yhdenmukaistaa esikeittoprosessia sekä parantaa työtehtävän ja lopputuotteen turvallisuutta.
The thesis project included tests on the new device and an analysis of the test results. Based on the test results, precooking programs for pasta and rice were created for the device, as well as a standard operating procedure for precooking pasta and rice. Attention was paid to the clarity and comprehensiveness of the standard operating procedure.
In the former precooking process, there were problems with work safety and product safety. The purpose of the new automated precooking kettle is to facilitate and standardize the precooking process and improve work safety and the safety of the finished product.