Kokous- ja saunamenujen kehittäminen : Case: Kyyhkylän kartanon hotelli Rustholli
Räsänen, Vilma; Saarinen, Ville (2011)
Räsänen, Vilma
Saarinen, Ville
Mikkelin ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011112315233
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011112315233
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli suunnitella uudet kokous- ja saunamenut Kyyhkylän kartanon hotelli Rusthollille. Ruokalistojen suunnittelussa tuli ottaa huomioon lähiruoan merkitys sekä Kyyhkylän kartanon ominainen tyyli. Tuotteiden toivottiin olevan myös vuodenaikojen mukaan muunneltavissa. Aikaisemmat kokous- ja saunamenut ovat Pirjo Vauhkosen suunnittelemia.
Kyyhkylän kartano sijaitsee noin 7 kilometrin päässä Mikkelin keskustasta. Kartano toimii tilausravintolana kuntoutuskeskuksen yhteydessä. Vuonna 2011 kartanon viereen valmistui uusi kartanohotelli, hotelli Rustholli. Hotellissa on majoitushuoneita, saunaosasto sekä kokoustiloja.
Tämän opinnäytetyön pääpaino on tuotekehityksessä. Toteutus alkoi suunnitteluvaiheella, jolloin kehitettiin ensimmäiset versiot resepteistä. Reseptejä testattiin Kyyhkylän kartanon keittiössä ja niistä kerättiin asiakaspalaute kvantitatiivista tutkimusmenetelmää käyttäen. Lopullisista ohjeista tehtiin sähköiset sekä tulostetut annoskortit. Tuotteille kehitettiin myös historiaan pohjautuvat nimet sekä tarinat tuotteen ympärille.
Työn yhteyteen tehtiin myös ehdotus jatkosuunnitelmista, jotka liittyvät suunniteltuihin tuotteisiin sekä historiaan pohjautuviin tarinoihin. Palvelupaketteja voisi räätälöidä asiakkaan tarpeiden mukaan. Tämän kehittämisehdotuksen toteutus jää kuitenkin muun osapuolen suunniteltavaksi sekä toteutettavaksi.
Opinnäytetyön tuotoksesta oli hyötyä toimeksiantajalle, koska sen avulla toimeksiantaja sai uusia näkemyksiä ja ideoita ruokalistasuunnitteluun. Tästä opinnäytetyöstä voi olla myös apua muille tuotekehitystä tekeville, koska se antavaa kattavan teoriapohjan sekä mallin suunnittelun toteutuksesta.
Kyyhkylän kartano sijaitsee noin 7 kilometrin päässä Mikkelin keskustasta. Kartano toimii tilausravintolana kuntoutuskeskuksen yhteydessä. Vuonna 2011 kartanon viereen valmistui uusi kartanohotelli, hotelli Rustholli. Hotellissa on majoitushuoneita, saunaosasto sekä kokoustiloja.
Tämän opinnäytetyön pääpaino on tuotekehityksessä. Toteutus alkoi suunnitteluvaiheella, jolloin kehitettiin ensimmäiset versiot resepteistä. Reseptejä testattiin Kyyhkylän kartanon keittiössä ja niistä kerättiin asiakaspalaute kvantitatiivista tutkimusmenetelmää käyttäen. Lopullisista ohjeista tehtiin sähköiset sekä tulostetut annoskortit. Tuotteille kehitettiin myös historiaan pohjautuvat nimet sekä tarinat tuotteen ympärille.
Työn yhteyteen tehtiin myös ehdotus jatkosuunnitelmista, jotka liittyvät suunniteltuihin tuotteisiin sekä historiaan pohjautuviin tarinoihin. Palvelupaketteja voisi räätälöidä asiakkaan tarpeiden mukaan. Tämän kehittämisehdotuksen toteutus jää kuitenkin muun osapuolen suunniteltavaksi sekä toteutettavaksi.
Opinnäytetyön tuotoksesta oli hyötyä toimeksiantajalle, koska sen avulla toimeksiantaja sai uusia näkemyksiä ja ideoita ruokalistasuunnitteluun. Tästä opinnäytetyöstä voi olla myös apua muille tuotekehitystä tekeville, koska se antavaa kattavan teoriapohjan sekä mallin suunnittelun toteutuksesta.