Juhlat työväentalolla : Case: Ruosniemen Työväenyhdistyksen 105-vuotisjuhla
Hirvonen, Sakke (2011)
Hirvonen, Sakke
Seinäjoen ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011112916165
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011112916165
Tiivistelmä
Opinnäytetyö on laadittu Ruosniemen Työväenyhdistyksen puheenjohtajan toi-meksiantona. Työn tarkoituksena oli toteuttaa työväenyhdistyksen 105-vuotisjuhliin ruokatarjoilu sekä juhlatilan somistus 150 juhlavieraalle. Toimeksiantajalla ei itsellään ollut tarvittavia resursseja ja mahdollisuutta järjestää juhla- ja ruokatarjoilua.
Opinnäytetyön tietoperustassa käsitellään juhlien suunnittelussa ja järjestämissä huomioitavia asioita sekä projektin hallintaan liittyviä asioita. Toiminnallisessa osiossa käydään läpi projektin toteutumista sekä käsitellään asioita, joita juhlapalvelun suunnittelu- sekä toteutusvaiheessa on hyvä ottaa huomioon. Opinnäytetyö on toteutukseltaan toiminnallinen opinnäytetyö, jossa teoria sekä käytännön tekeminen kulkevat rinnakkain.
Juhlien suunnittelua ja toteuttamista hallittiin projektina, jonka ohjaavina tekijöinä olivat budjetti, aikataulu sekä toimitilan resurssit. Projektin suunnitteluvaiheen keskeisiä aihealueita tässä työssä ovat tilan somistuksen- sekä ruokalistan suunnittelu. Projektin toteutusvaiheelle varattiin aikaa yksi viikko, jonka aikana tehtiin kaikki juhlien onnistumisen kannalta tärkeät tehtävät kuten tilan somistus sekä tarjoiltavien ruokien esivalmistelut. Juhlien toteutus onnistui suunnitellun aikataulun ja budjetin mukaisesti.
Työ on suunniteltu sekä rajattu koskemaan Ruosniemen Työväenyhdistyksen 105-vuotisjuhlia, mutta työtä voidaan myös hyödyntää muiden tilaisuuksien suunnittelussa sekä toteutuksessa. Opinnäytetyön päätavoite oli järjestää onnistunut ruokatarjoilu sekä tilan somistus valittua teemaa tukien. Työlle asetettujen tavoitteiden saavuttamista mitattiin asiakaspalautteella, joka kerättiin juhlaan osallistuneilta vierailta. Kerätyn aineiston perustella työ saavutti sille asetetut tavoitteet hyvin.
Opinnäytetyön tietoperustassa käsitellään juhlien suunnittelussa ja järjestämissä huomioitavia asioita sekä projektin hallintaan liittyviä asioita. Toiminnallisessa osiossa käydään läpi projektin toteutumista sekä käsitellään asioita, joita juhlapalvelun suunnittelu- sekä toteutusvaiheessa on hyvä ottaa huomioon. Opinnäytetyö on toteutukseltaan toiminnallinen opinnäytetyö, jossa teoria sekä käytännön tekeminen kulkevat rinnakkain.
Juhlien suunnittelua ja toteuttamista hallittiin projektina, jonka ohjaavina tekijöinä olivat budjetti, aikataulu sekä toimitilan resurssit. Projektin suunnitteluvaiheen keskeisiä aihealueita tässä työssä ovat tilan somistuksen- sekä ruokalistan suunnittelu. Projektin toteutusvaiheelle varattiin aikaa yksi viikko, jonka aikana tehtiin kaikki juhlien onnistumisen kannalta tärkeät tehtävät kuten tilan somistus sekä tarjoiltavien ruokien esivalmistelut. Juhlien toteutus onnistui suunnitellun aikataulun ja budjetin mukaisesti.
Työ on suunniteltu sekä rajattu koskemaan Ruosniemen Työväenyhdistyksen 105-vuotisjuhlia, mutta työtä voidaan myös hyödyntää muiden tilaisuuksien suunnittelussa sekä toteutuksessa. Opinnäytetyön päätavoite oli järjestää onnistunut ruokatarjoilu sekä tilan somistus valittua teemaa tukien. Työlle asetettujen tavoitteiden saavuttamista mitattiin asiakaspalautteella, joka kerättiin juhlaan osallistuneilta vierailta. Kerätyn aineiston perustella työ saavutti sille asetetut tavoitteet hyvin.