Handbok för personalen på Porkala Marin
Rosenlew, Maria (2011)
Rosenlew, Maria
Arcada - Nylands svenska yrkeshögskola
2011
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011122219136
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011122219136
Tiivistelmä
Det här examensarbetet handalar om butikschefens uppgifter på Porkala Marin. Porkala Marin hör till företaget Galonis Oy ab och är en gästhamn i Porkala skärgård med tillhörande matbutik, café verksamhet och restaurang. Skribenten arbetade somrarna 2010 och 2011 på Porkala Marin som butikschef. Syftet med detta examensarbete är att med hjälp av en handbok, redovisa butikschefens uppgifter för framtida butikschefer och andra intresserade. Arbetet är begränsat till endast butikschefens uppgifter på Porkala marin. Det empiriska materialet har samlats ihop genom observation under skribentens arbete på Porkala Marin. Examensarbetet är uppdelat i två delar. I den första delen, teoridelen, har arbetet som syfte att lyfta fram information om Porkala Marin, vad en handbok är och allmänt om inköp. I den andra delen, som är själva handboken, finns det information om: butikschefens uppgifter, leverantörs uppgifter och allmänt om redovisning. Målet och resultatet av detta arbete, är att underlätta framtidens butikschefers arbete på Porkala Marin samt ge en allmän syn hur en gästhamn skall fungera. This final thesis is a study about the store manager's tasks at Porkala Marine. Porkala Marine is a part of the firm Galonis Ltd and it is a marina in the Porkala archipelago. At Porkala Marine there is a small grocery store, a café and a restaurant. The writer worked summers of 2010 and 2011 at Porkala Marin as the store manager. The purpose of this thesis is by the help a manual, presenting the store manager's tasks and forward the information for future store managers and other interested people. The work is limited to only store the manager's work at Porkala Marin. The empirical case study developed through a qualitative case study, has been gathered by observation during the writer's work at Porkala Marin. The thesis is divided into two parts. In the first part, theoretical part, the work aims to highlight information about Porkala Marine, what a handbook is and is generally about purchasing. In the second part, which is the handbook, there is information about: store manager's tasks, vendor information and general accounting. The goal and the outcome of this work is to facilitate future store managers work at Porkala Marine and give a general view of how a grocery store operates.