Flow with it! Well-being at work : case Café & Bar Time Out in Rantasipi Laajavuori
Hämäläinen, Elli; Muhonen, Sanna (2011)
Hämäläinen, Elli
Muhonen, Sanna
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201201181431
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201201181431
Tiivistelmä
Opinnäytetyön toimeksiantajana oli Café & Bar Time Out, joka toimii Rantasipi Laajavuoren Kylpylähotellissa. Työn tavoitteena oli tutkia työntekijöiden työhyvinvointia ja tulosten perusteella tarjota yritykselle kehitysehdotuksia.
Tutkimus toteutettiin käyttämällä kvantitatiivista, eli määrällistä, tutkimusmenetelmää. Tiedonkeruussa käytettiin kyselyä, joka jaettiin yhdeksälle yrityksen työntekijälle, mukaan lukien ravintolapäällikkö, vuoropäälliköt ja osa-aikaiset työntekijät. Kysely sisälsi 12 monivalintakysymystä sekä yhden avoimen kysymyksen. Kyselystä saatu tieto analysoitiin käyttämällä SPSS- ohjelmaa.
Tulokset osoittivat, että työntekijät ovat yleisesti ottaen tyytyväisiä työhyvinvointiin liittyviin asioihin. Työyhteisö, työn vaihtelevuus ja ammatillinen kehittyminen saivat työntekijöiltä kiitosta, toisin kuin esimiehiltä saatu positiivinen palaute, työajat ja työntekijöiden tasa-arvoinen kohtelu, jotka koettiin epätyydyttäviksi työpaikalla.
Opinnäytetyön lopullinen tuotos, eli kehitysehdotukset, laadittiin kyselystä saatujen vastausten pohjalta, ja ne on pääosin tarkoitettu ja suunniteltu Cafe & Bar Time Out:in työntekijöille. Kehitysehdotuksia on silti mahdollista käyttää muunneltuina erilaisissa toimintaympäristöissä ja tilanteissa.
Tutkimus toteutettiin käyttämällä kvantitatiivista, eli määrällistä, tutkimusmenetelmää. Tiedonkeruussa käytettiin kyselyä, joka jaettiin yhdeksälle yrityksen työntekijälle, mukaan lukien ravintolapäällikkö, vuoropäälliköt ja osa-aikaiset työntekijät. Kysely sisälsi 12 monivalintakysymystä sekä yhden avoimen kysymyksen. Kyselystä saatu tieto analysoitiin käyttämällä SPSS- ohjelmaa.
Tulokset osoittivat, että työntekijät ovat yleisesti ottaen tyytyväisiä työhyvinvointiin liittyviin asioihin. Työyhteisö, työn vaihtelevuus ja ammatillinen kehittyminen saivat työntekijöiltä kiitosta, toisin kuin esimiehiltä saatu positiivinen palaute, työajat ja työntekijöiden tasa-arvoinen kohtelu, jotka koettiin epätyydyttäviksi työpaikalla.
Opinnäytetyön lopullinen tuotos, eli kehitysehdotukset, laadittiin kyselystä saatujen vastausten pohjalta, ja ne on pääosin tarkoitettu ja suunniteltu Cafe & Bar Time Out:in työntekijöille. Kehitysehdotuksia on silti mahdollista käyttää muunneltuina erilaisissa toimintaympäristöissä ja tilanteissa.