Ravintola Tallin keittokirjan tuotantoprosessi : Opinnäytetyö
Ahonen, Riikka (2012)
Ahonen, Riikka
Mikkelin ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201203052789
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201203052789
Tiivistelmä
Opinnäytetyöni oli suunnitella ja toteuttaa Ravintola Tallin keittokirja. Opinnäytetyöni toimeksiantajana toimi Ravintola Talli, joka on myös Mikkelin ammattikorkeakoulun opetusravintola. Keittokirjan teemana olivat Tallin suosituimmat annokset sekä opinnäytetöistä ja projekteista kootut parhaimmat reseptit. Tavoitteenani oli saada visuaalisesti näyttävä kokonaisuus, joka mukailisi Ravintola Tallin värimaailmaa.
Tavoitteenani oli luoda onnistunut kokonaisuus - keittokirja, jota Talli voisi mahdollisuuksien mukaan hyödyntää myös jatkossa, esimerkiksi markkinoinnissa. Työni oli toiminnallinen opinnäytetyö, joka oli kaksiosainen kokonaisuus sisältäen opinnäytetyöraportin ja toiminnallisen suunnittelu- ja toteutusosuuden. Suunnittelin keittokirjan yhteistyössä Ravintola Tallin henkilöstön kanssa.
Aloitin opinnäytetyöni perehtymällä markkinointiin ja pohdin, millainen markkinointityyli sopisi ravintola- ja palvelualoille, tässä tapauksessa keittokirjalle. Opinnäytetyöni eteni järjestämällä palavereja. Kokosimme reseptit otsikkotasolla ja päätimme valokuvauksesta sekä keittokirjan visuaalisesta ilmeestä. Tallensin puuttuvat reseptit Aromi-ohjelmaan, josta sain tehtyä raaka-aineiden tarvelaskennan valokuvattavia annoksia varten. Raaka-ainetilauksen hoiti Ravintola Tallin kokki Heidi Kontio.
Esivalmistelin kuvattavia annoksia valokuvausviikon kolme ensimmäistä päivää, jotta loppuviikon sovitut kuvauspäivät menisivät suunnitelmien mukaan. Toteutin valokuvauksen valokuvaaja Tommi Ulmasen, Ravintola Tallin henkilöstön sekä avustajien kanssa. Viikko sujui kokonaisuudessaan odotusten mukaan. Testasin epävarmimmat ja oleellisimmat reseptit opetuskeittiössä valokuvauspäivien esivalmistelujen yhteydessä. Valokuvauksen jälkeen vuorossa oli graafinen sommittelu, oikoluku ja toteutus. Graafisen sommittelun hoiti pääasiassa Jesse Haaja. Oikoluku toteutettiin yhteistyöllä palvelupäällikön Minna-Mari Mentulan, Jonna Oravan ja markkinointisihteeri Johanna Räsäsen kanssa. Oikoluvun valmistuttua Jesse Haaja korjasi virheet sekä puutteet ja toimitti hyväksytyn version kirjan painettavaksi.
Työ oli kaiken vaivan arvoista, sillä kirjasta tuli hieno ja uskon, että Ravintola Talli tulee käyttämään tuotosta markkinoinnissa.
Tavoitteenani oli luoda onnistunut kokonaisuus - keittokirja, jota Talli voisi mahdollisuuksien mukaan hyödyntää myös jatkossa, esimerkiksi markkinoinnissa. Työni oli toiminnallinen opinnäytetyö, joka oli kaksiosainen kokonaisuus sisältäen opinnäytetyöraportin ja toiminnallisen suunnittelu- ja toteutusosuuden. Suunnittelin keittokirjan yhteistyössä Ravintola Tallin henkilöstön kanssa.
Aloitin opinnäytetyöni perehtymällä markkinointiin ja pohdin, millainen markkinointityyli sopisi ravintola- ja palvelualoille, tässä tapauksessa keittokirjalle. Opinnäytetyöni eteni järjestämällä palavereja. Kokosimme reseptit otsikkotasolla ja päätimme valokuvauksesta sekä keittokirjan visuaalisesta ilmeestä. Tallensin puuttuvat reseptit Aromi-ohjelmaan, josta sain tehtyä raaka-aineiden tarvelaskennan valokuvattavia annoksia varten. Raaka-ainetilauksen hoiti Ravintola Tallin kokki Heidi Kontio.
Esivalmistelin kuvattavia annoksia valokuvausviikon kolme ensimmäistä päivää, jotta loppuviikon sovitut kuvauspäivät menisivät suunnitelmien mukaan. Toteutin valokuvauksen valokuvaaja Tommi Ulmasen, Ravintola Tallin henkilöstön sekä avustajien kanssa. Viikko sujui kokonaisuudessaan odotusten mukaan. Testasin epävarmimmat ja oleellisimmat reseptit opetuskeittiössä valokuvauspäivien esivalmistelujen yhteydessä. Valokuvauksen jälkeen vuorossa oli graafinen sommittelu, oikoluku ja toteutus. Graafisen sommittelun hoiti pääasiassa Jesse Haaja. Oikoluku toteutettiin yhteistyöllä palvelupäällikön Minna-Mari Mentulan, Jonna Oravan ja markkinointisihteeri Johanna Räsäsen kanssa. Oikoluvun valmistuttua Jesse Haaja korjasi virheet sekä puutteet ja toimitti hyväksytyn version kirjan painettavaksi.
Työ oli kaiken vaivan arvoista, sillä kirjasta tuli hieno ja uskon, että Ravintola Talli tulee käyttämään tuotosta markkinoinnissa.